El bisbe Agustí ha adreçat una nota als rectors de les parròquies dels municipis afectats per la darrera resolució del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, és a dir: El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

Aquesta nota la podeu consultar íntegrament aquí, alhora que la reproduïm a continuació:

Benvolgut mossèn,

T’enviem aquesta nota que et pot servir per guiar la teva actuació i també d’informació per als fidels de les teves parròquies.

Com saps, la resolució del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (SLT/1746/2020 del 17 de juliol), ens ha obligat  a no poder celebrar actes religiosos amb més de 10 persones. El discerniment que fem des del Bisbat, coincidint amb altres sectors de la societat, és que aquesta resolució és injusta i contradictòria. I ens reservem el dret de presentar un recurs administratiu, com han fet altres bisbats.

Per això hem fet tot el possible perquè aquesta norma es modifiqui. Concretament hem apel·lat als Ajuntaments perquè dintre de la seva competència facilitin un aforament de més de 10 persones, sempre respectant la normativa sanitària, com  hem fet fins ara.

A hores d’ara, o bé no hem tingut resposta o la resposta no accedeix a la nostra demanda. En conseqüència ens trobem en una situació difícil.

La recomanació que fem des del Bisbat és:

    1. No desobeir la resolució i informar dels límits establerts.
    2. Obrir els temples en els horaris acostumats i celebrar l’Eucaristia.
    3. Permetre l’entrada al temple per a la pregària.

En aquesta situació complexa, Déu ens doni el do de la prudència i ens ajudi a encertar en les nostres actuacions.

+ Agustí Cortés Soriano
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat