Ahir diumenge 23 d’octubre al vespre, la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès es va omplir, no només de persones, sinó també de joia, perquè eren moltes les coses a celebrar: dos “fills adoptius” de la vila, el Manuel SC Rodríguez i el Josep Sellarés, van ser ordenats diaques per part del bisbe Agustí Cortés, que aquell dia feia 75 anys.


Diem “fills adoptius” perquè el Manolo, nascut a Viladecans, està ja col·laborant de fa uns anys en la Parròquia de Santa Maria i per altra part, el Josep, de Vilanova i la Geltrú, té vincles familiars amb aquestes terres del Penedès.


Després dels anys de seminari, ara han realitzat aquest pas decisiu que els incorpora al diaconat com a ministres ordenats, amb l’horitzó proper de seguir servint el poble de Déu com a preveres.


La celebració, que també es va retransmetre en directe per YouTube, va comptar amb l’acompanyament musical de l’orgue, el grup instrumental de Vilanova i la Geltrú i el cor de veus format per a l’ocasió, amb alguns seminaristes i altres cantants.


Les famílies dels dos nous diaques, en primera fila, vivien amb joia i il·lusió el moment, així com molts amics i coneguts, de les diverses parròquies on han col·laborat al llarg dels anys el Manolo i el Josep. I gran quantitat de diaques permanents, de preveres diocesans i l’equip de formadors del Seminari Conciliar van acompanyar-los, concelebrant la missa d’ordenació. Després de tantes emocions, els assistents van acabar amb un pica pica al col·legi Sant Ramon de Penyafort, per felicitar els nous diaques i compartir la joia del moment.

Et recomenem