Aquest diumenge 9 de juny, a les 6 de la tarda, el bisbe Agustí Cortés, ha conferit, a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, l’orde del diaconat a Santiago B. Collantes de la Parròquia Sant de Andreu de la Barca, a Francisco J. González de la Parròquia de Santa María de Sales (Viladecans) i a Antonio J. Herrera de la Parròquia de Sant Pere (Gavà).

Els tres candidats completaran els nou diaques que s’hauran ordenat aquest curs a la Província Eclesiàstica de Barcelona (PEB). Tot i el llarg temps de preparació, per haver de compaginar-ho amb les obligacions familiars i professionals, els candidats no han defallit en el seguiment de la crida al servei diaconal que varen sentir. Provenen de mons ben diferents: En Santiago, de Salamanca, casat i amb un fill, exercí de Guàrdia Civil fins l’any passat en què es va jubilar; l’Antonio, casat sense fills, treballa a l’administració municipal i, en Francisco, casat amb tres fills, al sector immobiliari.

La crida al diaconat per en Santiago va lligada a la seva professió de servei públic i a la crida de l’Esperit a posar-se al servei de l’Església; l’Antonio, a través del testimoni del diaca Germà Agustí en la seva entrega al servei dels més necessitats i de les persones que l’han empès a ser «cristià en pràctiques» per fer real l’ensenyament de Jesús. Ambdós ressalten l’acompanyament de l’àmbit familiar, pares i família, oberts a la crida de l’Esperit. En Francisco destaca la descoberta de Jesús al Col·legi Sagrada Família de Gavà a través de l’estudi de les Benaurances on trencà molts esquemes de la seva vida i sentí la crida a un seguiment més compromès de Jesús.

L’acompanyament de les esposes ha estat fonamental i n’estan ben agraïts. Com diu en Francisco parlant de la Judith, l’amor, l’acompanyament i, sobretot els silencis oportuns, curulls de saviesa i d’estimació han fet possible arribar a l’ordenació. Sense el seu ajut no s’hi hauria arribat. Ara es tracta de seguir aprofundint en la disponibilitat per servir en el que calgui, amb el cor a la mà, i fer present, per la imposició de mans del Sr. Bisbe, la fe apostòlica i el nosaltres eclesial, a les comunitats on els enviaran.

Et recomanem