DSC01146

El passat diumenge 8 de maig, es va celebrar l’ordenació presbiteral d’en Mn. Joan Francesc Cortès i Ribot. L’acte va tenir lloc a la Catedral de Sant Llorenç (Sant Feliu de Llobregat), tot i que es va seguir des de Manacor, d’on és l’ordenat.

L’encarregat d’iniciar aquesta celebració va ser el seminarista Joan Pinyol, que va aprofitar l’ocasió per recordar-nos la commemoració de la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i Jornada de les Vocacions Natives.

Els cors encarregats d’acompanyar aquesta cerimònia, van ser la Coral del Seminari i un altre cor format per la majoria de companys que van treballar professionalment amb Joan Francesc.

Un cop el cor va acabar amb l’himne d’entrada, la litúrgia va seguir amb l’entrada del Bisbe Agustí i l’Acte Penitencial recitant el Jo confesso i el Què Déu omnipotent s’apiadi.

La cerimònia va seguir amb els salms corresponents, i la lectura del llibre dels Fets dels Apòstols, la lectura de la segona carta de l’Apocalipsi de Sant Joan, de l’Evangeli segons Sant Joan, fins a arribar a l’esperat Ritu de l’Ordenació.

Seguint amb el procediment i amb la presència de la música d’orgue, el Bisbe Agustí es va apropar davant l’altar, i va procedir a l’elecció del candidat. Prèviament a la promesa de l’escollit, va haver-hi una Monició on es relatava l’acte que s’hi seguiria.

El Bisbe Agustí va passar a fer-li les preguntes corresponents, a les quals Mn. Joan Francesc, escoltant-les amb atenció i emoció, manifestava el seu compromís, davant del bisbe i de tot el Poble de Déu. Un cop acabades les lletanies, va passar a la Imposició de les mans, la Pregària d’Ordenació. Familiars de l’ordenat, van apropar-li les vestidures per facilitar-li la posterior Vestició. Un cop revestit, amb l’ajuda d’alguns preveres, el cor cantava l’antífona. Un cop revestit, el bisbe li va ungir les mans, per manifestar la participació dels preveres en el sacerdoci de Crist, que va acabar amb l’abraçada entre Mn. Joan Francesc i el bisbe.

En finalitzar la Professió de fe, va començar la presentació de les Ofrenes, i aquesta vegada el fil musical va estar protagonitzat per la germana de l’ordenat, que va tocar al violí la peça, Maria Magdalena.

La celebració va arribar al seu final, amb l’Aclamació al Memorial, el gest de pau, el cant de Comunió, i el cant d’Acció de gràcies.

Mn. Joan Francesc va posar punt final a la cerimònia amb un parlament d’agraïment, en el qual va voler recordar tantes persones que l’han acompanyat al llarg del camí. Amb una menció especial a familiars i amics de Manacor.  

El diumenge, 15 de maig, a les 19.00h, tindrà lloc a la Catedral de Sant Llorenç, la primera missa solemne de Mn. Joan Francesc, amb un esperit de celebració, comunitat parroquial.  

Podeu veure la celebració complerta a través del següent enllaç

Et recomenem