“Jesús compleix les seves promeses”.
Dissabte 8 de febrer va tenir lloc l’ordenació presbiteral de Javier González, per la pregària i la imposició de mans del bisbe Agustí Cortés.
Si l’ordenació diaconal es va realitzar a la Catedral de Sant Llorenç el 16 de novembre passat, aquesta celebració va tenir lloc al Centre Mariàpolis Luminosa, casa per a recessos i trobades del Moviment dels Focolars a Las Matas (Madrid) i va reunir unes tres-centes persones, entre familiars del Javier vinguts de Galícia, membres dels Focolars de tota la geografia espanyola, amics, amigues i companys de feina del Javier a l’institut de Fuenlabrada, on treballa actualment com a professor de religió. Anteriorment, Javier González va treballar a la nostra cúria diocesana, concretament, a l’Administració Econòmica, durant 5 anys dels 10 que va viure al focolar existent a Barcelona (actualment resideix al que hi ha a Coslada (Madrid).
Per a l’ordenació sacerdotal hi eren al presbiteri, a més del bisbe Agustí, Mn. Joan Pere Pulido, secretari general, i el diaca Manel Duaso, delegat d’Ensenyament, i també altres 16 preveres i religiosos, de diversos indrets, entre els quals el copresident del Moviment dels Focolars, Jesús Morán.
Joia i emoció es respirava a l’ambient durant l’eucaristia per aquest do del Senyor que rep l’Església universal i la comunitat dels Focolars, que ha vist créixer al seu si la donació a Déu del Javier.
El bisbe Agustí va teixir la seva homilia entorn el paradigma de l’amor de Déu, que en el Fill deixa la seva glòria, per encarnar-se i compartir la “no gloria” de la humanitat, per portar-nos novament a la glòria divina, el nostre horitzó segur. Aquesta és la referència també per a l’exercici sacerdotal del Javier, de qui deia el bisbe Agustí “treballarà perquè la comunitat recuperi constantment la unitat, sempre dinàmica, treballada des del veritable amor, que travessa el diàleg, l’intercanvi, els gestos, els silencies, les accions i els serveis, recordant a la comunitat que tots hem de reproduir els mateixos sentiments de Crist”.
Les paraules finals del Javier van expressar un triple agraïment: a cadascun dels presents; al bisbe Agustí, pel seu acompanyament catequètic vers el presbiterat; i a Déu, perquè “compleix la seva Paraula”, referint-se al cent per u que Jesús promet a l’Evangeli a qui deixa tot per seguir-lo.