Aquest músic mallorquí, vinculat com a seminarista a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, serà ordenat diaca de mans del bisbe Agustí el proper diumenge, 20 de juny, a les 18h, en una celebració que serà retransmesa en directe pel canal YouTube del bisbat. A les vigílies de l’ordenació ens respon unes preguntes:
  • Com t’has preparat per aquest moment? 
És un temps d’intensificació de la pregària, però també és el moment de recollir tot el que he rebut durant els quasi 7 anys de formació. Un no es prepara només durant el temps previ a l’ordenació, sinó que és un camí que dura tot el temps de seminari. Com deia als nens que es preparaven a la primera comunió, quan ens demanaven perquè s’havia de fer tant de temps de catequesi: “Nosaltres fem quasi 7 anys de catequesi per arribar a l’ordenació!” Aquests moments previs reculls tot el que has rebut i focalitzes l’oració, sobretot meditant els textos litúrgics i la formosa pregària de l’ordenació. També és molt important l’ajuda del director espiritual i dels formadors; i com no, l’ajuda que el rector de la Parròquia et dona, ja que et va preparant, des de la seva experiència, per al ministeri. Aprofit per donar-los les gràcies a tots!
  • A la invitació per a l’ordenació trobem la pintura de Rembrandt “La tempesta en el mar de Galilea”. Quina és la motivació? 
L’escena recorda les lectures dominicals del 20 de juny que, inicialment, eren les previstes per a la celebració. Al final seran unes altres, pròpies del ritual per a l’ordenació, però vam decidir deixar igualment la imatge de Rembrandt: a part que és una obra d’art, em porta als meus orígens mallorquins. No puc deixar de pensar en les hores que he passat, de nin, a la Santa Rosa, el llaüt del meu avi Joan, amb ell pescant; tantes hores amb el tio Guillem i mon pare anant a calar les xarxes i traient-les a sortida de sol; i tantes hores que hi he passat sol contemplant la Creació. Realment crec que ha estat providencial. Em recorda d’on vinc, quines són les meves arrels i que mai he d’oblidar i, sobretot, que Déu sempre ha estat amb mi calmant totes les tempestes de la meva vida. A més, per a molts illencs la mar forma part de la nostra vida, i crec que el Senyor m’ha volgut fer l’ullet!