El passat dilluns, 7 de juny, va tenir lloc l’Assemblea General Ordinària del Centre de Pastoral Litúrgica, que va aprovar l’exercici econòmic de 2020 i també la incorporació de sis nous membres a l’entitat. Per ser membre del Centre cal que el seu Consell ho proposi, el candidat o la candidata ho accepti i obtingui el vot favorable de dues terceres parts de l’Assemblea, mitjançant votació secreta. Així ha estat amb les noves incorporacions, entre les quals destaquem la de Elisenda Almirall, laica de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, com a membre del Consell de la revista Galilea.153. L’Elisenda treballa al Departament de Patrimoni del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i col·labora amb l’equip de SantfeliuJove.
Els altres nous membres són:

  • David Álvarez, prevere de la arxidiòcesi de Barcelona, membre del Consell de la revista Missa Dominical
  • Martirià Brugada, prevere de la diòcesi de Girona, col·laborador a la Col·lecció Sants i Santes
  • Carles Cahuana, prevere de la diòcesi de Terrassa, membre del Consell de la revista Missa Dominical
  • Jordi Font, prevere de la diòcesi de Girona, vicepresident de l’Institut de Litúrgia ad instar Facultatis
  • Maria Guarch, laica de la arxidiòcesi de Barcelona, treballa a la redacció del CPL i és secretària del Consell de la revista Missa Dominical

Aquell mateix dia al matí, Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona, va beneir el nou local que ocupa a partir d’ara el CPL, a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, carrer Diputació 231.

El trasllat des del carrer Nàpols, la seu dels últims set anys, permet al CPL una col·laboració més estreta amb l’Ateneu Universitari Sant Pacià i amb l’Institut de Litúrgia ad instar Facultatis, així com ser més accessible a laics, religiosos i preveres que participen en les activitat formatives desenvolupades a l’edifici del Seminari.

Benedicció nova seu CPL. Fotografia de Antoni M.C. Canal