El passat dijous 20 d’octubre es va celebrar la benedicció d’aquest nou servei de Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, la Llar Sant Llorenç. Un nou pis compartit a la capital del Baix Llobregat per a dones soles o dones amb fills. Aquest equipament està ubicat al carrer Sant Llorenç, en un espai que fou residència de les germanes mercedàries. Les religioses, en deixar la seva comunitat a la vila, van realitzar una primera cessió d’ús temporal d’aquest immoble a la Parròquia de Sant Llorenç, per a finalitats socials, pastorals, religioses. Ara, Càritas diocesana gestiona l’equipament en els aspectes logístics, amb aquest nou ús de pis compartit.

A l’acte de portes obertes i benedicció dels locals va participar Ramon Carbonell, director de Càritas diocesana, qui va parlar sobre la motivació per posar en marxa aquest nou pis: el risc que suposa la manca de cobertura a què estan exposades algunes persones, especialment les dones sense llar.

El bisbe Agustí també va fer referència a la llar com un espai que no és només un sostre i quatre parets; també i especialment, és un espai que ofereix seguretat, confort; un lloc per compartir, de comunió i reconnexió amb la vida per a les persones que hi habiten. Posteriorment, va procedir a la benedicció de la Llar Sant Llorenç.

El 2021 es van posar en marxa diversos recursos habitacionals i residencials, la Llar Iris a Sant Vicenç dels Horts i la Llar el Llimoner a Vilanova i la Geltrú. El 2021 es van beneficiar 66 persones dels 10 pisos compartits dels que disposa Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, 172 persones dels 52 pisos socials i 269 persones van passar per el Centre d’Acollida Abraham de Vilafranca del Penedès. Ara, con la Llar Sant Llorenç, continua creixent la possibilitat d’atendre i cuidar més persones.

El Dia de les Persones sense Llar se celebrarà el 30 d’octubre. Amb aquest motiu Caritas ha llançat una nova campanya sota el lema “Fora de cobertura”. Denuncia així la manca d’accés a drets i, en especial, la desprotecció social que pateixen aquestes persones. “El nostre afany és fer visible la realitat de vulnerabilitat extrema que viuen les persones que van quedant al marge de les relacions socials, de l’espai públic normalitzat, de l’accés al dret d’habitatge, ocupació i protecció social”.

Més informació a la pàgina web de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

Et recomanem