Es presenta el nou equip de formadors als seminaristes de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat.

El cardenal Joan Josep Omella i el bisbe Agustí Cortés han presentat avui, 28 de juliol, el nou equip de formadors del Seminari Conciliar de Barcelona als seminaristes. Mn. Salvador Bacardit substitueix Mn. Felip-Juli Rodríguez com a rector del Seminari, al mateix temps que s’incorporen com a directors espiritual Mn. Pere Montagut i el P. Xavier Rodríguez, sj. Acaben també la seva missió educativa al Seminari Mn. Miquel Ramon, formador de l’etapa configuradora, Mn. Jordi Domènech, formador de propedèutic, i Mn. Joan Rodríguez, director espiritual. Continuen en l’equip Mn. David Álvarez, formador de l’etapa discipular (filòsofs), i Mn. Bernat Gimeno, que deixa de ser director espiritual per esdevenir formador de l’etapa configuradora (teòlegs).

La presentació del nou equip de formadors es va fer coincidir amb l’emotiu comiat de l’equip anterior en el marc d’una eucaristia d’acció de gràcies pel seu servei generós. El cardenal, en l’homilia, va voler subratllar la importància d’aquesta donació i entrega més enllà del tipus de missió que és encomenada. «En l’Església, no hi ascensos ni descensos —va voler deixar clar— sinó missions diverses en el servei humil al mateix poble de Déu.»

Els seminaristes de Barcelona i Sant Feliu han acollit amb il·usió els nous nomenaments, tot confiant que continuaran la implantació ja iniciada de la nova ratio fundamentalis per a la formació dels seminaristes. Com en l’etapa anterior, el gran repte del nou equip és treballar perquè el Seminari esdevingui comunitat educativa de referència pers als seminaristes, lloc privilegiat d’encontre amb el Senyor i amb els germans, temps dedicat a l’escolta de la Paraula i la configuració a Jesús Bon Pastor.