El proper diumenge, 1r diumenge d’advent, estrenem Missal. Entra en vigor la 3a edició en català del Missal Romà. Aquest és un llibre destinat a la celebració de l’Eucaristia, segons les normes vigents de l’Església Catòlica Romana. 

Per a les comunitats parroquials i grups cristians, a més de per a preveres, diaques i equips de litúrgia, és una ocasió que convida a la reflexió sobre el sentit de la litúrgia i la seva celebració. 

El Missal recull diferents modificacions, entre les quals en destaquem dos en els textos recitats per l’assemblea dels fidels

1.- Quan recitarem el Credo nicenoconstantinopolità, ja no es dirà més, com fins ara: “I en una sola Església, santa, catòlica i apostòlica”, sinó que d’ara en endavant caldrà dir: “I en l’Església, que és una, santa, catòlica i apostòlica.” 

No perdem l’oportunitat de valorar i explicar els quatre atributs de l’ésser sagrat de l’Església (podeu mirar el Catecisme de l’Església Catòlica nn. 811-870). 

2.- La segona és un petit canvi per millorar la redacció catalana de la resposta dels fidels al “Pregueu germans…”, on ja no direm: “i també per al nostre bé i de tota la seva santa Església”, sinó que d’ara endavant més correctament haurem de dir: “… i també per al nostre bé i el de tota la seva santa Església.” 

L’Eucaristia sempre se celebra per al bé dels qui estan en aquell moment reunits pregant, però també per al bé de tota l’Església santa “estesa d’Orient a Occident”, segons la famosa expressió de St. Fructuós de Tarragona. 

L’edició d’aquesta obra és a càrrec dels coeditors litúrgics -editorial Balmes i Publicacions de l’Abadia de Montserrat- amb il·lustracions de l’artista jesuïta P. Marko Rupnik, SJ. 

Et recomanem