Xavier Vilanova Pellisa, prevere de la Diòcesi de Tortosa.

Ahir 6 d’octubre, la Santa Seu va fer públic el nomenament de Mons. Xavier Vilanova Pellisa com a bisbe auxiliar de Barcelona, i el cardenal Joan Josep Omella i Omella, arquebisbe de Barcelona, el va presentar a la seu de l’Arquebisbat. Xavier Vilanova, nascut a La Fatarella l’any 1973, és prevere de la Diòcesi de Tortosa i des del 2018 era el rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya.

La Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, juntament amb tota la Conferència Episcopal Tarraconense, s’alegra fraternalment pel nou bisbe auxiliar electe i prega per ell i el seu ministeri episcopal, així com també expressa l’enhorabona a tots els fidels de l’Església de Barcelona per aquest nou pastor que el Sant Pare els envia.

Aquest nomenament es va fer públic juntament amb dos més relatius a altres seus de l’Estat: el fins ara bisbe de Bilbao, Mario Iceta, ha estat nomenat arquebisbe de Burgos; Carlos Manuel Escribano, fins ara bisbe de Calahorra y La Calzada-Logroño, ha estat nomenat arquebisbe de Saragossa.