Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Corpus a la diòcesi

Data: 30 / maig / 2016
Esclat de devoció i de flors en honor a l'Eucaristia

La solemnitat del Cos de Crist posa de relleu la presència de Déu en l’Eucaristia. És una festa molt celebrada per tot arreu, centrada sobretot en la processó amb el Santíssim Sagrament i la tradició de les catifes de flors. A tota la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat s’ha manifestat de diverses maneres. Heus ací només alguns flaixos.

A la Catedral de Sant Llorenç, la processó per la plaça de la Vila va ser molt concorreguda, amb la participació de molts nens i nenes que han fet la primera comunió aquest any, i molt lluïda amb l’acompanyament de la banda simfònica Ciutat de les Roses.
A Sant Joan Despí la processó va recórrer els carrers del barri centre, acompanyada pels gegants de Sant Joan Despí i una banda de música. Hi havia 5 altars en el recorregut amb una catifa cadascun i a la Plaça de l'església es va col·locar una font amb l'ou com balla.

Les tres parròquies de Sant Vicenç dels Horts van fer una única processó per la zona peatonal al voltant de la Parròquia de Sant Vicenç Martir, amb l'acompanyament dels gegants de la vila. En la majoria dels pobles de l'arxiprestat es van realitzar també catifes i processons de diversa magnitud.

A l’Arxiprestat de Bruguers es van fer processons a Viladecans, Castelldefels i Gavà, on van participar al voltant de 800 persones entre la missa i la processó, i una seixantena d’infants de la primera comunió.

Les parròquies de Sant Boi de Llobregat realitzen una processó unitària dins el recinte del Centre Assistencial Benito Menni, amb dues estacions on es fa una pregària i una breu catequesi.

A Sant Sadurní d’Anoia se celebra el Corpus amb la capvuitada que popularment s’anomena “Festes dels barris”. Cada dia és festa a un barri i l’endemà vénen a missa a l’església en comitiva amb una petita orquestra. El diumenge és el dia del barri Església i els veins fan les catifes de flors; enguany, la central estava dedicada a l’Any Sant. Al vespre, es fa la processó per la plaça i el carrer església.

La Beguda Alta, Esparreguera, Abrera i Monistrol van realitzar processons. En aquesta darrera població, ja l’any passat es va recuperar l´ús de la custòdia gòtica del segle XV d´argent daurat, propietat de la parròquia de Sant Pere, que està cedida al Museu Diocesà de Barcelona, on resta exposa quan la parròquia no la requereix.

A La Geltrú, la processó es va anticipar a dissabte de Corpus, és a dir, el 28 de maig al vespre, amb les catifes de flors.
A Sitges, la festa del Corpus té molta volada i atreu molts visitants, no només aquell dia sinó durant gairebé un mes, per tot el programa d’activitats que s’organitza al voltant de la festa.
Durant la matinada de dissabte a diumenge es confeccionen les catifes de flors que guarneixen els carrers del centre de la vila. També es pot veure l'ou com balla a diferents llocs, sent el més tradicional i emblemàtic el del Palau Maricel. El moment culminant de la celebració religiosa es la missa solemne del diumenge a les 19h a la parròquia, seguida de la processó amb la custòdia pels carrers engalanats. La processó l'obren els gegants i la Moixiganga de Sitges. A l’altar muntat a la plaça del Cap de la Vila, es fa una pregària i una benedicció solemne amb la custòdia, per continuar després la processó, que acaba de nou a la parròquia. L’últim acte de les festes del Corpus a Sitges va ser la tradicional ofrena col·lectiva de clavells a la Mare de Déu del Vinyet, en el seu santuari, el dia 5 de juny. Envia

Catifa de flors a Sant Sadurní d'Anoia

Benedicció amb el Santíssim Sagrament davant la catedral

L'ou com balla a la Catedral de Sant Llorenç