Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Festa patronal dels diaques

Data: 24 / gener / 2020
Sant Auguri i sant Eulogi

El 21 de gener són recordats litúrgicament el bisbe Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi, que van morir màrtirs a Tarragona aquell mateix dia de l’any 259. Aquesta festivitat uneix els diaques dels bisbats de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu, que cada any organitzen, de manera rotativa, la seva festa patronal.

Enguany es va celebrar amb una eucaristia i posterior sopar a la cripta de la Sagrada Família de Barcelona. La missa va ser presidida pel cardenal Joan Josep Omella i també van assistir els dos bisbes auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Antoni Vadell, i durant la celebració els diaques van renovar en el compromís fet en la seva ordenació.

En l’homilia, el cardenal Omella va remarcar el paper dels diaques, fent èmfasi en la importància de la seva tasca com a evangelitzadors caritatius i en la seva funció, que es complementa amb la dels altres ministeris. Va valorar també notablement el paper de les esposes, de fort recolzament, posant de relleu la vocació compartida del ministeri diaconal.

A la celebració van participar una trentena de diaques, cinc dels quals de Sant Feliu, i una gran quantitat d’aspirants al diaconat, amb molts familiars, que destacaven sobretot el clima de comunió que es va viure durant l'eucaristia i la relació de germanor entre tots els assistents.  Envia