Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Restaurats els vitralls de la parròquia de Torrelles

Data: 22 / gener / 2020
Seran beneïts dissabte 25 de gener a les 11h

El temple parroquial de Sant Martí de Tours és una construcció neogòtica del 1900 que compta amb uns vitralls historicistes de gran valor artístic, reconeguts en l’Inventari dels Vitralls Catalans, iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.
No obstant, l’estat de conservació, especialment d’alguns dels vitralls, aconsellava una intervenció important per a la seva restauració. D’aquesta manera, es va realitzar una primera fase, centrada en els que es trobàvem en pitjor estat, al cimbori i l’absis inferior. Aquesta fase, sufragada pels feligresos de la parròquia i pel Bisbat de Sant Feliu, va ser conclosa al setembre 2018.
Posteriorment, la Diputació de Barcelona va atorgar una subvenció per portar a terme la segona fase de conservació, que s’ha realitzat des de maig 2019.

Ara, ja conclosa la restauració, està prevista la benedicció dels vitralls restaurats el proper dia 25 de gener, a les 11h, coincidint amb la celebració litúrgica de la conversió de sant Pau, festa major de Torrelles de Llobregat, en el marc de l’eucaristia presidida pel bisbe Agustí Cortés. Després de la missa, la restauradora, Sra. Paloma Somacarrero, presentarà els treballs de rehabilitació que s’han realitzat i el valor i significat d’aquests singulars vitralls torrellencs. Envia

Detall dels vitralls de la Parròquia de Sant Martí, de Torrelles de Llobregat