Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Setmana de pregària per la unitat dels cristians

Data: 16 / gener / 2020
Del 18 al 25 de gener

Com cada any, a l’hemisferi nord del planeta, se celebra aquesta iniciativa ecumènica de pregària del 18 al 25 de gener, és a dir, entre les festivitats de la confessió de sant Pere i la conversió de sant Pau.

Enguany el lema escollit és «Ens tractaren amb una humanitat poc corrent» (Ac 28,2), a proposta d’un grup de cristians de diferents esglésies de l’illa de Malta. Aquest verset del llibre dels Fets dels Apòstols expressa una impressió de l’apòstol Pau després de l’experiència viscuda en aquella illa del Mediterrani: Ell, presoner camí de Roma per sotmetre’s al judici de l’emperador i, al mateix temps, sostingut per la seva fe indestructible en la Providència, va aconseguir confortar la resta de companys de viatge durant dues setmanes a la deriva pel Mediterrani, fins que van atracar en una platja de Malta. Allí els seus habitants van sortir a rebre’ls, els van acollir al voltant d’un gran foc perquè es refessin i després en van tenir cura. A la fi de l’hivern, després de gairebé tres mesos, els van donar tot el necessari perquè poguessin reprendre el viatge segurs.
Aquesta vivència d’acollida profunda i concreta dels primers segles del cristianisme que ens transmeten les Escriptures ens esperona a créixer en aquesta actitud i a alimentar la comunió entre els cristians de diferents esglésies, per testimoniar l’única fe.

En aquesta línia són diverses les iniciatives de pregària previstes a data d’avui a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, amb possibilitat de concretar encara d’altres:

  • Diumenge 19 gener, 18h, trobada del Grup Estable de Diàleg i Consell Ecumènic a l’església de Sant Francesc d’Assis, de Vilafranca del Penedès.
  • Dilluns 20 gener, a les 18.45h, vespres ecumèniques a la basílica del monestir de Montserrat.
  • Dilluns 20 de gener, 19 h, pregària ecumènica a la Parròquia de Santa Maria Magdalena de Viladecans.
  • Divendres 24 gener, 19h, pregària ecumènica a la Catedral de Sant Llorenç, amb la presència del bisbe Agustí i de representants de l’església evangèlica i de l’ortodoxa, dels patriarcats de Sèrbia i Romania. 


 Envia