Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

La pau, camí d'esperança

Data: 13 / desembre / 2019
Jornada Mundial de la Pau, 1 gener 2020

El missatge del papa Francesc per a la 53a Jornada Mundialde la Pau, el proper 1 de gener, porta per títol "La pau com a camí d'esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica":

Convidem a la lectura sencera del document (missatge en català -
missatge en castellà), alhora que destaquem a continuació algunes frases del missatge que va signat el dia de la Immaculada i que es va fer públic ahir, 12 de desembre:

  • Qualsevol situació d’amenaça alimenta la desconfiança i el replegamenten la pròpia condició. La desconfiança i la por augmenten la fragilitat de lesrelacions i el risc de violència, en un cercle viciós que mai no pot conduir auna relació de pau.
  • La pau brolla de les profunditats del cor humà i la voluntat políticasempre necessita revitalització, per a obrir processos nous que reconciliïn iuneixin les persones i les comunitats.
  • El món no necessita paraules buides, sinó testimonis convençuts,artesans de la pau oberts al diàleg sense exclusió ni manipulació.
  • El coneixement i l’estimació pels altres també poden créixer enl’escolta mútua, fins al punt de reconèixer en l’enemic el rostre d’un germà.
  • El procés de pau és un compromís constant en el temps. És un treballpacient que busca la veritat i la justícia, que honora la memòria de lesvíctimes i que s’obre, pas a pas, a una esperança comuna, més forta que lavenjança.
  • Aprendre a viure en el perdó augmenta la nostra capacitat deconvertir-nos en dones i homes de pau.
  • Necessitem un canvi en les conviccions i en la mirada, que ens obri mésa la trobada amb l’altre i a l’acollida del do de la creació, que reflecteix labellesa i la saviesa de seu Creador.

  Envia