Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Les relíquies de santa Bernadette visiten la diòcesi

Data: 31 / octubre / 2019
El proper 7 de novembre, a la Catedral de Sant Llorenç

L’any 1910 molts creients de les diòcesis catalanes van començar a peregrinar a Lourdes amb les Hospitalitats, per acompanyar persones malaltes o amb discapacitat al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes, activitat que continua realitzant-se any rere any a les nostres diòcesis.

Quasi cent deu anys després, en ocasió del 175è aniversari del naixement i del 140è aniversari de la mort de santa Bernadette, són les relíquies de la santa les que peregrinen a les nostres terres. Des de l’1 de setembre fins al 15 de desembre estan recorrent tota la geografia espanyola, visitant en total 45 diòcesis. Concretament, a les diòcesis catalanes seran presents del 29 d’octubre al 26 de novembre d'aquest any 2019, amb nombrosos actes organitzats per les diverses Hospitalitats per poder venerar-les.

Quin sentit té aquesta peregrinació de les relíquies de santa Bernadette? Aquesta visita neix de la necessitat de conèixer millor el missatge de Lourdes i de comprendre el que la Santa ens va ensenyar. Per als hospitalaris, hospitalàries, malalts, persones amb discapacitat i altres pelegrins que van anualment a Lourdes, la visita de les relíquies és una oportunitat única de reviure les experiències viscudes al Santuari de Lourdes; per aquelles persones que no han participat en aquests pelegrinatges, la visita de les seves relíquies és una ocasió per apropar-se al missatge de Lourdes i a la figura de Santa Bernadette, una dona jove que vivia per Crist, un exemple de superació de les dificultats. Ella ens fa reviure les paraules de sant Pau: “la vida que ara visc ja no és meva, és Crist que viu en mi”.

A la Província Eclesiàstica de Barcelona, el calendari de la peregrinació és el següent: Els dies 3 i 4 de novembre les relíquies de la santa visitaran la Diòcesi de Terrassa i els dies 5 i 6 estaran a la Catedral de Barcelona, la Casa General de les “Darderes” i el Cottolengo del Padre Alegre.

Els actes a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat tindran lloc el dijous 7 de novembre, a la Catedral de Sant Llorenç:

  • 10:30 Arribada de les relíquies a la catedral
  • 11:00 Missa de Benvinguda, presidida pel bisbe Agustí Cortés.
  • 11:30 Veneració i Vetlla de les relíquies
  • 18:00 Vespres i Processó amb el rés del Sant Rosari
  • 20:00 Missa de Comiat de les Relíquies


 Envia


-