Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Avui comença el Mes Missioner Extraordinari

Data: 1 / octubre / 2019
Iniciativa del papa Francesc, que es concreta a cada diòcesi

“Batejats i enviats" és el lema d'aquest Mes Missioner Extraordinari, declarat pel Papa Francesc per aquest mes d'octubre, quan es compleixen els 100 anys de la Carta apostòlica de Benet XV, "Maximum illud" sobre la tasca Missionera al món. Diu el papa Francesc:

Convoco un mes missioner extraordinari a l'octubre de 2019, amb la finalitat de despertar encara més la consciència missionera de la "missio ad gentes" i de reprendre amb un nou impuls a la transformació missionera de la vida i de la pastoral

Tradicionalment, octubre ja té un accent missioner per la celebració de la Campanya del DOMUND, però enguany, encara més amb la iniciativa del Mes Missioner Extraordinari.

Avui, 1 d'octubre, comença amb to de pregària, amb el res de vespres al monestir de la Mare de Déu del Carme de Vilafranca, a les 18.30h, amb la presència del bisbe Agustí.

Una iniciativa molt sinodal serà la del Tren Missioner, que tindrà lloc dissabte 19 d'octubre: L’activitat consistirà en el viatge amb el cremallera fins a Montserrat i tot un seguit d’activitats al monestir. Serà un espai de trobada, amb grups de reflexió, oració, Eucaristia, testimonis missioners amb una festa final de l’Enviament amb música i balls. Una experiència de disponibilitat i de sortir de nosaltres mateixos, deixant les nostres comoditats i sortint, en tren, allà on l’Esperit ens enviï. Són convidats a participar infants i joves d’escoles i grups parroquials, i també membres de comunitats religioses, sacerdots i missioners, famílies… de les diferents diòcesis amb seu a Catalunya.

El 20 d'octubre serà pròpiament la campanya del DOMUND, que posa l'accent en la vocació missionera de tots els batejats. Aquell dia la col·lecta a totes les parròquies anirà destinada als projectes que desenvolupen les Obres Missionals Pontifícies a través de milers de missioners i missioneres de totes del vocacions arreu del món. 
El bisbe Agustí presidirà l'eucaristia de les 19h a la Catedral de Sant Llorenç
 Envia


Vídeo promocional Tren Missioner a Montserrat
Vídeo rap "Cadena de bondades"