Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Inici de curs per als seminaristes de Sant Feliu i Barcelona

Data: 12 / setembre / 2019
Enguany entra al Seminari Conciliar un grup ben internacional

Com a reflex ben palès d’una Església cada vegada més multicultural, el Seminari Conciliar de Barcelona ha iniciat el curs 2019-2020 amb sis noves incorporacions marcades per la seva internacionalitat. Tres joves d’origen africà, un filipí, un xinès i un català conformen un singular i heterogeni curs propedèutic que enguany comptarà també amb un nou formador, Jordi Domènech. La universalitat dels nous candidats ha estat la nota més característica, també la més exòtica, del curs que el 10 de setembre passat va inaugurar solemnement el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, juntament amb el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés.

Tots dos prelats es van congratular per les noves incorporacions i van donar gràcies a Déu per tots i cadascun dels nois que han respost «Sí» al Senyor. «Avui més que mai —va recordar Omella— es visibilitza que el nostre és un Seminari de l’Església universal. Un Seminari de portes obertes: obertes a Jesucrist i als germans.» El bisbe Cortés va recordar que «el Seminari és un mirall en el qual es reflecteix la vida de l’Església: la relació és directa i constantment proporcional».

«Què significa avui ser prevere diocesà?» Aquest serà l’eix vertebrador del curs 2019-2020 al Seminari Conciliar de Barcelona. Així ho va anunciar el seu rector, Mn. Felip-Juli Rodríguez, que va aprofitar també per presentar una altra de les novetats: la incorporació a l’equip de formadors d’un nou director espiritual, Mn. Bernat Gimeno. El nomenament vol subratllar la importància decisiva de la vida espiritual en un camí de formació vertebrat sempre per la intimitat amb Jesucrist.

Tot i que la inauguració oficial del curs 2019-2020 va tenir lloc el 10 de setembre passat, els seminaristes ja feia dies que havien estat convocats al Seminari després de les vacances d’estiu. Del 2 al 4 de setembre van gaudir de les tradicionals convivències de Tartera (Cerdanya), amb recés i excursió per la muntanya inclosos, mentre que la resta de dies, fins al 16 que comencen les classes a les facultats, han combinat la vida de comunitat, les sortides culturals, la pregària, l’esport i, algunes estones d’entreteniment. Envia

Nous seminaristes del curs propedèutic 2019-2020

Foto de grup en l'inici de curs al Seminari