Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Nova etapa a la delegació de Família i Vida

Data: 4 / setembre / 2019
Els nous delegats prenen el relleu de Josep M. Guardiola i Dolors Ripollès

El matrimoni format per Juan Antonio Rodríguez i Maite Canut, de la Parròquia de Sant Josep Obrer de Sant Boi de Llobregat, inicia aquest mes de setembre una nova etapa al capdavant de la Delegació de Família i Vida de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Ho faran acompanyats de Mn. Juan Antonio Vargas, que ha estat nomenat consiliari de la delegació.

Els nous delegats de Família i Vida prenen el relleu de Josep M. Guardiola i Dolors Ripollès, de Sant Vicenç dels Horts, que han exercit amb diligència i dedicació aquesta missió des de la creació del Bisbat. «Els anteriors delegats han deixat el llistó molt alt —assegura Maite Canut— i per això la responsabilitat és més gran. Afrontem, però, aquest repte amb il·lusió i moltes ganes, confiats totalment a Déu i a la seva Església.»

Juan Antonio Rodríguez i Maite Canut són pares de cinc fills i avis de tres netes, tots dos professionals de l’àmbit de l’educació. Són membres, des de fa molts anys, del Camí Neocatecumenal. «Hem acceptat aquest servei que ens ha estat encomanat perquè hem rebut molt de l’Església —explica Juan Antonio—. L’Església ens ha donat sobretot a Jesucrist, centre de la nostra vida.»

Els nous delegats diocesans de Família i Vida, amb 29 anys de matrimoni, en fa molts que col·laboren en l’acollida de promesos, així com en altres iniciatives relacionades amb el món familiar. Tenen clar que «el sagrament del matrimoni és alguna cosa més del que ofereix el món. L’Església vol donar resposta a les inquietuds i al patiment dins del matrimoni, que només té sentit si ens abracem a Jesucrist». I afegeixen: «No sabem encara el que podrem aportar a la diòcesi, però una cosa és segura: la nostra experiència. Déu és present a la nostra vida, ens la dona, i aquesta vida és un tresor. Donar a conèixer això és, per a nosaltres, gairebé una exigència evangèlica.»

Juan Antonio i Maite són ben conscients que el tema de la família es troba molt devaluat avui en la nostra societat i, per això, el fet que hi hagi famílies que visquin la fe de l’Església és una proposta diferent al que proposa el món. «Estem contents també de fer aquest servei a la diòcesi perquè podem donar testimoni d’allò que hem rebut: per a nosaltres ha estat molt important conèixer l’Església com a mare i descobrir a Déu com a Pare. Sentim la crida a portar això que hem rebut a gent que no coneix Déu.» «L’experiència ens diu que les famílies necessiten saber què és una família —expressa Maite Canut—. La gent avui dia s’emparella més que no pas formar famílies, sense tenir present el que suposa formar una família i la criança dels fills. Les famílies avui es trenquen fàcilment, amb històries dures que pateix la parella però també els fills. És important que les famílies puguin saber què els ofereix l’Església i quina porta poden trucar.»

Davant del repte que suposa liderar una delegació tan important com la de Família i Vida, els nous delegats reconeixen que «es tracta d’una missió que suposa una gran responsabilitat, perquè no ens representem a nosaltres mateixos, sinó al senyor bisbe i a tota la diòcesi, però estem il·lusionat i contents, amb ganes de començar aquesta tasca». «Ens sentim una mica insegurs —confessen—, no sé si som les persones més preparades per a aquesta missió, però confiem en el Senyor i en tantes persones que ja ens han manifestat el seu suport i la seva pregària.»

(article publicat al Full Dominical del 8-9-2019) Envia

Juan Antonio Rodríguez i Maite Canut

Els nous delegats de Família i Vida comparteixen el seu testimoniatge