Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Presentat l'informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament social

Data: 3 / juliol / 2019
Un 20% de la població catalana es troba en risc d’exclusió social

Avui ha tingut lloc a la seu de Càritas Catalunya la presentació de l'informe FOESSA (Fomento de Estudios Sociales y Sociología Aplicada) sobre el desenvolupament i l'exclusió social en el territori de Catalunya. L’informe, elaborat a mitjans de 2018, s’ha realitzat a partir de 13.000 visites presencials a domicili d’arreu de Catalunya. Per mitjà de 35 indicadors, l’informe radiografia les situacions d’exclusió social que avui pateixen moltes persones i famílies que viuen a Catalunya.

Per presentar els resultats de l'informe eren presents el bisbe delegat de la Conferència Episcopal Tarraconense a Càritas Catalunya i cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella; el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig; Raúl Flores, Cap de l’Equip d’Estudis de Cáritas Española i secretari tècnic de la Fundación FOESSA; i Miriam Feu, representant de la Comissió d’Acció Social de Càritas Catalunya. 

Entre els punts destacats de l'informe hi ha: 

  • la precarització del treball
  • la qüestió de l'habitatge
  • les repercusions de la pobresa a la salut de les persones
  • els col·lectius més vulnerables són les dones, les persones migrants i a l’atur, les famílies nombroses i les monoparentals  i els infants

Més detalls, al web de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. 
L'informe FOESSA complert. ************
La Fundación FOESSA (Fomento de Estudios Sociales y Sociología Aplicada) es va constituir l'any 1965, amb l'impuls de Càritas Espanyola per conèixer de manera objectiva la situació social d'Espanya.
Va ser pionera en la introducció de la investigació empírica mitjançant els informes sobre la situació i el canvi social, analitzant els processos, les estructures i les endències qaue maraquen l'evolució social.


  Envia