Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Nou arquebisbe metropolità de Tarragona

Data: 6 / maig / 2019
Ha estat nomenat Joan Planellas, prevere de la Diòcesi de Girona i degà de la Facultat de Teologia de Catalunya

Al migdia del dia 4 de maig de 2019, la Santa Seu va fer públic el nomenament del nou arquebisbe metropolità de Tarragona i primat de les Espanyes, Mons. Joan Planellas i Barnosell. Substitueix l’arquebisbe Jaume Pujol Balcells que ha estat nomenat Administrador Apostòlic de l’arxidiòcesi de Tarragona fins a l’ordenació episcopal i presa de possessió del nou arquebisbe.

Mons. Joan Planellas té seixanta quatre anys i és nascut a Verges (bisbat de Girona). Realitzà estudis de teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya i a la Pontifícia Universitat Gregoriana, defensant la seva tesi doctoral amb el títol La recepció del Vaticà II en els manuals d’eclesiologia espanyols. Té moltes publicacions d’àmbit teològic entre les quals destaca «L’Església dels pobres» en el Concili Vaticà II.

Fou rector del Seminari de Girona i director de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. Actualment és Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, canonge de la catedral de Girona i rector de diverses parròquies de l’Empordà.

La data d’ordenació episcopal i presa de possessió de l’arxidiòcesi de Tarragona està prevista per al proper 8 de juny, vigília de la Pentecosta, a les 11h, a la Catedral de Tarragona.
El dissabte anterior, 1 de juny, Mons. Jaume Pujol, fins ara arquebisbe de Tarragona, s'acomiadarà dels fidels de Tarragona amb una missa a la catedral. 


Notícia del Bisbat de Girona [+] 
Notícia de l'Arquebisbat de Tarragona [+]  Envia

Mons. Joan Planellas, arquebisbe electe de Tarragona