Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Pastoral penitenciària i de la salut a la Casa de l'Església

Data: 9 / abril / 2019
Dissabte passat, la seu diocesana va acollir trobades d'aquests àmbits pastorals

"Estava malalt, i em vau visitar; era a la presó, i vinguéreu a veure’m... Tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, m’ho fèieu a mi". (Cf. Mt 25, 36-40). 
Aquestes referències evangèliques inspiren l'acció de l'Església en els àmbits de la pastoral de la salut i de la pastoral penitenciària. I precisàment dissabte passat, dia 6 d'abril, tingueren lloc a la Casa de l'Església sengles trobades. En fem a continuació un breu resum: 


Bones pràctiques en l’acompanyament dels malalts. Aquest va ser el títol de la sessió formativa per a voluntaris de la Pastoral de la Salut que es va realitzar el dissabte 6 d’abril a la Casa de l’Església, amb la participació d’una trentena de persones. La ponent va ser la Sra. Marta Revert, infermera i responsable del programa "Soledat i final de vida" del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, de Sant Boi de Llobregat. Donat el bon resultat de la sessió, es preveu realitzar una altra al començament del proper curs.


II Trobada de voluntaris/es de Pastoral Penitenciària. El dia 6 d’abril, va tenir lloc a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat, la II Trobada de voluntaris/es de Pastoral Penitenciària, amb l’assistència d’una vintena de persones. Es va iniciar amb una pregària presidida per el Bisbe Agustí i va continuar amb una xerrada-col·loqui a càrrec de Mn. Gaspar Mora i Bartrès, professor i teòleg.
Els voluntaris i voluntàries van rebre, abans de la trobada, un recull d’intervencions del papa Francesc adreçades a presos de diversos centres, en diferents països. A partir de la lectura personal prèvia i el treball en grups d’aquell matí, es va aprofundir en la dimensió pastoral del servei que desenvolupa l’Església en el món de les presons.
La valoració de la trobada ha estat molt positiva, una bona ocasió per consolidar l’àmbit de la Pastoral Penitenciària que és ben present a la nostre diòcesi, on la comunitat de presos es la més gran de Catalunya. Envia

Treball en grups, a la trobada de la pastoral penitenciària

Ponència, a la trobada de pastoral de la salut