Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Celebrar el diumenge sense sacerdot

Data: 1 / abril / 2019
Trobada amb agents pastorals que s'encarreguen de les celebracions dominicals

El passat dissabte 30 de març va tenir lloc a la Casa de l’Església la trobada dels agents de les Celebracions Dominicals en Absència de Prevere (ADAP) del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, convocada per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia. 

Van participar un total de 29 persones (14 laics, 12 laiques, 3 religioses), que dirigeixen les ADAP. Entre ells i elles, 7 ho fan de forma habitual, 14 de forma puntual, i 8 més encara no ho han fet mai però s’hi estan preparant. Aquests agents pastorals realitzen les seves tasques en parròquies de diversos arxiprestats, majoritàriament de Vilafranca, Anoia, Piera-Capellades, Garraf, Bruguers i Montserrat. També van participar de la trobada el bisbe Agustí Cortés, els membres de la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia i 4 preveres.

En la primera part de la matinal, el delegat Xavier Aymerich va recordar els criteris que cal seguir per programar les ADAP, a partir dels documents de l’Església. També es va resseguir la història d’aquestes celebracions al nostre bisbat des del decret i el ritual que el bisbe Agustí va promulgar l’any 2006. Per últim, es van presentar materials, suggeriments i un document elaborat com una presentació del sentit i validesa d’aquestes celebracions.
Després del descans, es va obrir un ric i interessant torn obert de paraula en què tots els presents van compartir experiències, dificultats i reptes.

La valoració global, tant de la trobada com del servei que desenvolupen, és molt positiva, mostrant així que la manca de preveres, malgrat que mai no pot substituir la importància i la centralitat de l’Eucaristia en la vida cristiana dels fidels i de les comunitats, pot esdevenir un repte, una interpel·lació, una oportunitat per a les nostres parròquies. Envia