Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Javier Ojeda ja és diaca!

Data: 26 / març / 2019
Ha rebut l'ordenació de mans del bisbe Agustí Cortés diumenge 24 de març

No ha estat la primera ordenació diaconal de la diòcesi, ni serà l’última, però... què ha tingut d’especial?

Per al Javier, sens dubte, que era la seva: el seu “Sí” a Déu, consagrar-se a Déu que porta a consagrar-se en favor dels homes i dones, com li recordava el bisbe Agustí a l’homilia.

Els seus companys seminaristes de Sant Feliu de Llobregat ens ajuden a copsar a través de les seves impressions algunes pinzellades especialment significatives en la celebració de diumenge passat.

  • En certa manera podríem dir que enguany s’han produït set ordenacions diaconals en una gran celebració al llarg de dos diumenges consecutius. El 17 de març, sis seminaristes de Barcelona rebien el ministeri a la Sagrada Família; Javier els acompanyava en la celebració de ben a prop. El 24 de març era ell qui rebia l’orde del diaconat a la Catedral de Sant Llorenç, i els seus sis companys de curs exercien ja de diaques des del presbiteri. Molt emotiu! Gran comunió i estimació entre les dues diòcesis a través d’aquests seminaristes.
  • Sobrietat quaresmal i bellesa litúrgica alhora. No són incompatibles, ni amb la joia que es respirava. I a tot plegat va contribuir, i molt, la coral del Seminari Conciliar: la música cuidada, es notava la preparació, hi havia qualitat, es copsava la bellesa i ajudava a pregar. Un detall: preciós l’Ave Maria del moment de l’orfertori, en total sintonia amb el Javier, que és molt marià.
  • Una celebració càlida i molt viscuda amb familiars, amics, companys i feligresia en general. Les seves jovenetes nebodes li van portar la dalmàtica, amb la qual es va revestir el Javier i, malgrat la duració de la missa, no se’ls va fer llarg, deien.
    Al final de l’eucaristia van ser molts els assistents que van voler felicitar personalment el nou diaca als peus del presbiteri, i el Javier es va entretenir amb cadascú, amb paraules d’agraïment, en un clima de joia multiplicada que traspuava de tots els rostres.

Un moment intens de vida eclesial en la quaresma d’aquest 2019. Envia


Amb la família