Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Torna el culte a l'ermita de Sales de Viladecans

Data: 4 / febrer / 2019
En el dia de la Candelera, 2 de febrer

L’ermita de la Mare de Déu de Sales, patrona de Viladecans, es va tancar al culte l’any 1995 perquè amenaçava ruïna. Llavors, es van començar les obres de restauració, a càrrec de l’administració pública, que van permetre descobrir unes pintures gòtiques especialment valuoses, que provenen de l’època en què l’ermita estava a càrrec d’una petita comunitat de deodates.

La dificultat de la restauració, i la voluntat de preservar bé les pintures, han allargat el temps de tancament. I de fet és previsible que encara duri un parell d’anys més. Aquest any però, a iniciativa de l’Associació d’Amics i Amigues de l’ermita de la Mare de Déu de Sales es va decidir que valia la pena anar-hi a celebrar la Candelera, que era una de les festes que tenien lloc a l’ermita des de l’edat mitjana i fins al segle XIX.

La celebració del dia 2 de febrer va atreure un bon nombre de feligresos de les parròquies de la ciutat, i es va aconseguir un acte molt viscut i joiós, tota una penyora de continuïtat futura. Envia