Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

L'Església catòlica a Catalunya

Data: 18 / desembre / 2018
Publicació que mostra de forma gràfica i sintètica la vida i l'acció de l'Església a Catalunya

Les 10 diòcesis que formen la Conferència Episcopal Tarraconense han presentat el fulletó L’Església catòlica a Catalunya, que vol mostrar de forma gràfica i sintètica el treball realitzat durant l'últim any.
És un tipus d'informació similar a una memòria d'activitats, com la que a nivell diocesà vam publicar l'any passat o com la que presenta cada any la Conferència Episcopal Espanyola

La notícia íntegra la podeu trobar al web de la Tarraconense i el fulletó el trobeu a la columna de la dreta d'aquesta plana. En resum, les dades principals són les següents:

  • L’Església a Catalunya s’estructura en 10 diòcesis que integren 2.117 parròquies ateses per 1.564 preveres, als que cal afegir l’activitat de 5.764 religiosos, diaques permanents i milers de laics i laiques.
  • Hi ha també centenars de monestirs i comunitats de vida consagrada que realitzen la missió de l’Església des de camps com l’educació, la formació, l’assistència sanitària i social. També la dedicació d’entitats religioses, confraries, associacions, moviments...
  • L’Església a Catalunya és una Església que s’obre a la missió arreu del món, que atén l’administració dels sagraments a les parròquies amb més de 4.000 celebracions del matrimoni cada any, quasi 20.000 baptismes, 17.248 celebracions de primera comunió i 6.351 administracions del sagrament de la confirmació. Hi ha 7.758 catequistes que atenen la catequesi a les parròquies.
  • Es fa present als hospitals i a les residències d’ancians, i també a les presons. Presta atenció i acompanyament a famílies, joves, immigrants, refugiats, dones del carrer, gitanos, apostolat del mar, la pastoral de la carretera...
  • Càritas amb més de 13.000 voluntaris atén persones en tots els àmbits caritatius i assistencials, i a més altres institucions catòliques d’ajut als pobres i marginats, fan que l’Església Catòlica sigui la institució que més treballa en aquest camp al nostre país.
  • En l’àmbit de l’ensenyament, l’Església presta un servei molt gran a través de 381 centres educatius catòlics que atenen més de 237.000 infants i joves.
  • Té cura de les esglésies parroquials i les catedrals, els monestirs i els convents, molts d’ells obres d’art de primer nivell. La dedicació a la cultura (arquitectura, escultura, pintura, música...) des de l’Església és impressionant. I ho fa amb pocs recursos, proporcionant importants estalvis a l’estat i un gran servei al poble.
  • L’Església fomenta i purifica la pietat popular. Milers d’aplecs, processons, trobades, jubileus... es fan al voltant de la devoció cristiana a Jesucrist, la Mare de Déu o els sants.
  • L’Església realitza la seva tasca amb la dedicació de moltes persones. Gràcies a la X de la Declaració de la Renda arriba a les diòcesis catalanes el 22% dels seus recursos econòmics. És així com els catalans que ho desitgen destinen el 0,7% dels seus impostos a sostenir la tasca de l’Església. La resta dels recursos de les diòcesis provenen d’altres fonts, com les aportacions voluntàries dels fidels i la gestió dels seus propis recursos.
  • Les diòcesis amb seu a Catalunya agraeixen un any més el compromís de totes les persones que col·laboren d’alguna manera en la realització de la seva tasca, lliurant el seu temps, el seu treball, el seu coneixement i els seus recursos, i marcant la X a favor de l’Església.


 Envia


-