Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

La Paraula, ben a prop de tothom

Data: 4 / desembre / 2018
Crònica en flaixos de la 3a Setmana de la Bíblia

La Setmana de la Bíblia ha aplegat per tercer any un seguit d’iniciatives per donar centralitat a les Sagrades Escriptures. El lema d’enguany, que era el verset del llibre del Deuteronomi “La Paraula és molt a prop teu” ha motivat les diverses activitats realitzades a Pallejà, Sant Feliu, Gavà, Vilafranca, etc. Heus ací algunes pinzellades d’aquestes dues últimes poblacions.

A la rectoria de la Parròquia de Sant Pere de Gavà, el dilluns 26 de novembre es va realitzar una celebració ecumènica de la Paraula, amb el lema d’aquest any: “La Paraula és molt a prop teu” (Dt 30,14) i fent la relació amb el text de Felip i l’eunuc (Ac 8, 26-40).
Es va fer una pregària inicial dirigida pel pastor Miquel Garcia. La introducció al lema va ser una reflexió de Lluis Brull (evangèlic), després es van fer reflexions entorn dels texts bíblics i es van compartir experiències personals. Es va acabar amb una pregària final conduïda pel Mn. Xavier Artigas DP. Van assistir-hi persones de les esglésies evangèliques i catòliques, amb un clima molt acollidor que permet establir aquest diàleg ecumènic. Iniciatives com aquesta són una manera senzilla d’estudiar la Bíblia en grup, faciliten que cada persona pugui descobrir i experimentar Déu, i sobretot fer-nos ens fan conscients que tots som seguidors de Jesucrist i tenim un lloc on poder compartir la fe.

Dimarts 27 de novembre es va fer a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès una Pregària - Celebració a partir de la Paraula de Déu. L'acte va ser organitzat pel grup bíblic que es reuneix quinzenalment a la parròquia, i que durant aquest curs està estudiant el llibre del Gènesi. Unes 40 persones van fer-se presents a la capella del Santíssim, ambientada per a l'ocasió. La pregària va ser una "lectio divina" del text Gènesi 37,17-27, i va comptar amb moments de comentari, pregàries en veu alta, silenci, i també la pregària de diversos salms. Aprofitant aquest acte, es va inaugurar a la capella del Santíssim de la basílica un lloc de la Paraula, on restarà exposat el leccionari de cara al poble sempre que no hi hagi la celebració de l’Eucaristia. Envia

Celebració ecumènica de la Paraula, a Gavà

Bíblia entronitzada a Vilafranca del Penedès