Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Nous acòlits

Data: 5 / novembre / 2018
Al Seminari Conciliar de Barcelona

Demà dimarts 6 de novembre, a les 19.30h, a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona, el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell, instituirà acòlits un grup de 8 seminaristes, dels quals dos de Sant Feliu de Llobregat, Samuel Gutiérrez i Joan Francesc Cortès.

Heus ací la crònica: 
Dos seminaristes de Sant Feliu de Llobregat i cinc de Barcelona van rebre el 6 de novembre passat el ministeri d’acòlits de mans del bisbe Antoni Vadell, a la capella del Seminari Conciliar. En el decurs d’una solemne celebració eucarística, Sergio Adán, Jordi Avilés, Santiago Cellier, Alfonso de Alarcón, Joan Francesc Cortès, Samuel Gutiérrez i Pau Manent van tornar a dir-li al Senyor: «Sóc aquí.» Afrontaven l’acolitat, no com un mer tràmit en el seu camí cap al sacerdoci, sinó com un pas més, donat amb convicció i alegria, en l’aventura apassionant a la qual han estat cridats. Es tracta d’un ministeri de servei a l’altar, especialment en la celebració de la missa, que implica, necessàriament, una participació singular en el servei de l’Església.
Els nous acòlits van ser convidats pel bisbe Vadell a esdevenir instruments dòcils de la gràcia, capaços de participar amb unció en el culte públic de l’Església. Després de la benedicció del bisbe sobre els candidats, el ritu propi de l’acolitat es va tancar amb el lliurement simbòlic de la patena amb el pa i unes breus paraules que recollien l’essència del nou ministeri rebut: «Viu de tal manera que puguis servir dignament la taula del Senyor i de l’Església.»
 Envia