Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Les Hospitalitats de Lourdes a Sant Feliu de Llobregat

Data: 23 / octubre / 2018
IX Congrés de les Hospitalitas de la Mare de Déu de Lourdes amb seu a Catalunya

El passat cap de setmana 20 i 21 d’octubre s'ha celebrat a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat aquest congrés, en la seva novena edició.

Organitzat aquest any per l’Hospitalitat de Barcelona, Sant Feliu de Ll. i Terrassa, han participat els responsables i membres de les Juntes directives de la pràctica totalitat de les Hospitalitats catalanes.

El congrés, que va comptar amb l'assistència d’unes 70 persones, anava dirigit a plantejar diversos temes d’actualitat i reptes de futur: “com motivar a l’acció”, “com fer que les entitats com les Hospitalitats estiguin més presents en els mitjans socials”, i l'exposició de diferents activitats que es poden fer amb persones malaltes i/o amb discapacitat (anar a la platja, visites organitzades, Camí de Santiago...) però sobretot poder fer realitat sortides proposades per ells.

Per altra banda, en el congrés van estar molt present les paraules de sant Llorenç -titular de la catedral de Sant Feliu- escrites a una paret de la Casa de l'Església que acollia el congrés, que deien “el tresor de L’Església són els pobres, els malalts i les persones amb mobilitat reduïda”. Com hospitalaris, estem cridats a sentir-nos moguts per aquestes paraules de sant Llorenç, doncs les persones que acompanyem són el nostre tresor, són les persones que estimem. En els pelegrinatges de l'any 2019 s'ha proposat que l'objectiu sigui descobrir que aquells que ens acompanyen són el nostre tresor i, alhora, esdevenir també un tresor per a ells.

Han estat unes jornades entranyables, dies de convivència, cordialitat i fraternitat entre totes les Hospitalitats de Lourdes catalanes. Envia

A la Catedral de Sant Llorenç per a la celebració de l'eucaristia

Pregària en iniciar el congrés