Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

La CEE posa en marxa una comissió sobre l'actuació en cas de delictes a menors

Data: 17 / octubre / 2018
Decisió del Comité Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola, en la seva reunió de setembre

La Santa Seu feia públic el passat 12 de setembre, que el papa Francesc convocava als presidents de les Conferències Episcopals per parlar dels casos d'abusos en una reunió de caràcter privat que tindrà lloc al Vaticà entre el 21 i el 24 de febrer de 2019. Amb tal motiu, el Comitè Executiu, en la reunió de setembre, va aprovar la creació d'una Comissió per preparar els materials de treball que presentarà el president de la CEE, cardenal Ricardo Blázquez Pérez, en aquesta trobada. 

Finalitats de la Comissió
La Comissió tindrà, en primera instància, un caire fonamentalment jurídic. Estarà composta per juristes de la Junta Episcopal d'Assumptes Jurídics; del Servei Jurídic Civil; del Tribunal de la Rota de la Nunciatura Apostòlica; del Servei Jurídic de CONFER; i de la Vicesecretaria per a Assumptes Generals.

A més, aquesta comissió actualitzarà els protocols d'actuació de l'Església espanyola, que estan servint fins ara, per tractar els casos d'abusos a menors des del punt de vista jurídic i canònic. Posteriorment, i ja de manera interdisciplinària, treballarà en la redacció d'una nova normativa de la CEE per a la prevenció i protecció d'abusos sexuals a menors.

Aquesta nova normativa, que substituirà els protocols actuals, s'adequarà de manera més perfecta al "Model de Directives" redactat per la Comissió Pontifícia per a la Protecció de Menors amb finalitat d'ajudar a les Conferències Episcopals ia les Congregacions religioses a desenvolupar i implementar polítiques i procediments per a la protecció de menors i adults vulnerables contra l'abús sexual, per respondre als abusos a l'Església i per demostrar integritat en aquest treball.  Envia