Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Tret de sortida per al Sínode dels Bisbes sobre els joves

Data: 3 / octubre / 2018
Ha començat avui, amb una missa a la Plaça de Sant Pere

Fa més d’un any que a l’Església es va parlant de Sínode dels Bisbes sobre els joves la fe i el discerniment, recorrent un camí que avui arriba a la línia de sortida de l’esdeveniment sinodal com a tal, que aplega al Vaticà 266 pares sinodals fins al 28 d’octubre.

Però... què és un Sinode?
El Sínode dels Bisbes és una assemblea de bisbes que, elegits per les diferents regions del món, es reuneixen durant un temps determinat per a fomentar una estreta unió entre el Papa i els Bisbes i els bisbes entre si i per ajudar amb els seus consells al romà Pontífex. Es pot reunir en una assemblea general (ordinària o extraordinària) en la qual tracten les qüestions que concerneixen directament al bé de l'Església universal. També pot reunir-se en Assemblea especial, que s'ocupa de qüestions que afecten directament a una o més regions determinades
El Sínode dels Bisbes va celebrar la seva primera Assemblea General del 29 de setembre al 29 d'octubre de 1967. Tinguem present que aquest organisme va ser creat pel Beat Pau VI el 15 de setembre 1965.

Joves, fe i discerniment. Què s’ha dit fins ara en la preparació del Sínode?
És bo remetre’ns a la documentació oficial sobre el tema:


Qui hi participa?
Aquesta és la llista de participants del Sínode 2018.
Representant la Conferència Episcopal Espanyola són presents els cardenals Mons. Ricardo Blázquez, de Valladolid, i Mons. Joan Josep Omella, de Barcelona, i el bisbe de Calahorra i La Calzada-Logroño, Mons. Carlos-Manuel Escribano, responsable de l’àmbit pastoral de joventut a la CEE.

Què ha dit el papa Francesc a l’inici del Sínode?
En l’homilia de la Missa d’apertura, a la Plaça de Sant Pere, el papa ha pregat als 266 pares sinodals que revifin la seva pròpia “passió per Jesús”, per tal d’encomanar-la als joves.
Els ha demanat també que es posin en actitud d’escolta “els uns vers els altres, per discernir junts allò que el Senyor està demanant a la seva Església”. Això, explica, ens demana que estiguem atents perquè “no prevalgui la lògica de l’autopreservació i de l’autoreferencialitat, que acaba per transformar en importat allò que és secundari i secundari allò que és important".

Són només unes referències, pots consultar l’homilia sencera. Envia
Joves i Església