Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

La Mercè a Brians 1

Data: 26 / setembre / 2018
Celebrar la patrona dels "privats de llibertat" a la presó

Celebrar la Mare de Déu de la Mercè, patrona dels “privats de llibertat” s’omple de significat quan es fa a l’interior d’una presó. Cada any, el mateix dia 24 de setembre o en vigílies, la Pastoral Penitenciària de la diòcesi ho celebra als centres penitenciaris de Brians, situats a Sant Esteve Sesrovires.
La Santa Missa s’emmarca en tot un programa d’activitats culturals, musicals i esportives, preparat amb molta cura pels equips de tractament del centre Penitenciari. Enguany l’eucaristia ha estat el mateix dia de la Mercè al matí i, no podent presidir-la el bisbe Agustí per altres compromisos, ho ha fet el vicari general, Mn. Josep Maria Domingo, concelebrant amb el mercedari P. Jesús Bel, i Mn. Jordi Tres, acompanyats pel diaca Miquel Àngel Jiménez. Van participar, amb molt de respecte i joia, una setantena d’interns i internes i un bon grup representatiu dels voluntaris i voluntàries de la Pastoral Penitenciària.

En l’homilia, Mn. Josep Maria va destacar la figura de Maria com a model de fe i llibertat i va convidar a seguir el consell de la Mare de Déu com a camí segur de llibertat, segons el passatge de les noces de Canà: “Feu el que ell us digui”. En acabar la missa, el P. Jesús Bel va explicar als interns i internes l’origen i el carisma de l’Orde mercedària, que enguany celebra amb goig els 800 anys de la seva fundació per sant Pere Nolasc. L’equip de voluntaris de la Pastoral Penitenciària van obsequiar tots els assistents amb un rosari i una creu de fusta. Envia

Fulletó amb el programa d'actes