Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Pueri Cantores, llum del món

Data: 16 / juliol / 2018
Irradiació a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat dels concerts realitzats

El 42è Congrés Internacional de Pueri Cantores que va tenir lloc a Barcelona de l’11 al 15 de juliol va omplir de veus de pau i de llum, segons el lema del congrés “Vosaltres sou la llum del món”, llocs tan emblemàtics com la Plaça de l’Univers i la Font Màgica de Montjuïc, el Santuari de Montserrat o la Basílica de la Sagrada Família.
Però l’abast d’aquest esdeveniment cultural que ha reunit al voltant de 4.000 nens cantaires de més de 14 nacionalitats ha arribat a molts llocs de Catalunya, ja que dijous 12 de juliol a la tarda les corals van visitar moltes ciutats de casa nostra. Aquell dia la música va ser excusa de coneixença i interrelació a molts indrets entre els quals, concretament a la nostra diòcesi, les viles d’Olesa de Montserrat, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Corbera de Llobregat.

La Basílica de Santa María, de Vilafranca, es va omplir de públic per escoltar els cantaires de la Catedral de Munster (Alemanya): 124 pueri cantores en dos cors, un de nois i un de noies, entre 10 i 19 anys, que anaven alternant peces cantades pel cor de nois, de noies i tots junts. El concert va anar precedit d’una recepció per part de l'Ajuntament al Vinseum, i una visita a la seu dels Castellers de Vilafranca. Després van sopar amb un àpat fred ofert per la parròquia, i finalment va tenir lloc el concert. L'entrada era lliure, però a la sortida s'han recollit donatius per a les obres de restauració de la basílica.

Els vilatans de Corbera que van compartir la tarda amb dues corals d’Alemanya donaven unes impressions al final del dia que parlaven de l’actuació formidable i lluminosa dels pueri cantores, de l’ambient familiar i juvenil tan alegre i sa, de la complicitat de les diverses institucions del lloc en l’acollida a les corals, de l’experiència tan positiva d’intercanvi cultural i agermanament musical.

A Esplugues van arribar una coral francesa i una altra d’Alemanya, que van fer una passejada pels carrers del centre històric, els Jardins de Can Tintoré i el museu, visitant també el claustre del Monestir de Montsió, entre altres indrets. Després de l’assaig i abans del concert, un berenar de germanor a la Plaça de l’Església va ser ocasió de confraternització.

No només van ser corals europees, les que es van fer presents a la diòcesi. Fins a Olesa de Montserrat va arribar el Chor Fulda d’Alemanya i també el Cor Jeju Catholic Boys and Girls de Corea.

La Catedral de Sant Llorenç, a Sant Feliu de Llobregat, va acollir als cors provinents de Bèlgica i Alemanya i també, molt calorosament, al bisbe Agustí Cortés, que va assistir al concert d’aquell dia, i també al Concert de Gala a la Sagrada Família de dissabte 14 de juliol al vespre. Un sopar al peu del campanar, a la Plaça de la Vila, va cloure la tarda de germanor amb els pueri cantores a Sant Feliu de Llobregat.

Diumenge 15, a la cloenda del Congrés, al final de l’eucaristia de la Sagrada Família, es va anunciar que el proper Congrés Internacional de Pueri Cantores tindrà lloc el Juliol del 2022 a Florència, tot i que abans els Pueri Cantores es trobaran el desembre del 2019 a Roma per celebrar la missa de cap d’any amb el Papa. Envia

Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat

Basílica de Santa Maria, Vilafranca del Penedès