Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Gran convit de noces al santuari de Lourdes

Data: 11 / juliol / 2018
Participació de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat al darrer pelegrinatge de l'Hospitalitat

Més de set-cents pelegrins de L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa han participat recentment a França en un emotiu convit de noces sota el lema «Feu el que Ell us digui». Aquesta suggeridora frase de Maria a les noces de Canà ha estat enguany el centre d'interès del pelegrinatge hospitalari que del 28 de juny al 2 de juliol ha tingut lloc al santuari de la Mare de Déu de Lourdes.

Un any més, la convocatòria de L'Hospitalitat ha comptat amb una bona representació de pelegrins de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat: de Sant Vicenç dels Horts, de Vilafranca del Penedès, de Corbera de Llobregat, de Vilanova i la Geltrú, de Sant Feliu, entre els quals no van faltar diversos preveres, diaques i seminaristes. L'experiència per a tots ells ha estat realment enriquidora. Als peus de la Mare de Déu, han renovat la seva fe i han pogut experimentar amb força la predilecció de l'amor de Déu cap als més petits.

Al Santuari de Lourdes la línia entre la malaltia i la salut, entre la capacitat i la discapacitat, esdevé molt i molt estreta. Davant de Déu, sota la mirada amorosa de Maria, no tenen tanta importància els elements accidentals de la condició humana. En l'escola de Maria, que és també la de Jesús, només s'examina de l'amor. Un amor que a Lourdes, entre aquells que, segons els criteris del món, sembla que tindrien més motius per no tenir-lo, es fa especialment palès. Any rere any, el testimoniatge dels malalts sacseja profundament el cor d'hospitalaris i pelegrins, també la seva fe, i els fa descobrir el tresor d'un encontre en el qual no hi ha tantes diferències com semblaria. L'experiència és especialment corprenedora en el més d'un centener de joves escolars que durant aquests dies estan al servei dels malalts.

El programa a Lourdes de L'Hospitalitat a penes canvia amb el pas dels anys: eucaristies a les diverses basíliques i a la gruta, processons de les torxes i del Santíssim, celebració del Perdó, paella popular i festival de comiat... Tanmateix, a Lourdes sempre tot és nou! El Senyor sempre es fa present d'una manera nova, transformant en vi l'aigua oferta de la nostra vida.
Aquest és el gran miracle de Lourdes! La guarició interior i la purificació que fa possible en tantes i tantes persones que hi acudeixen amb el cor disponible.

El 164è pelegrinatge de L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa ha comptat enguany amb la presència destacada del cardenal Joan Josep Omella i del seu bisbe auxiliar Toni Vadell. En les seves intervencions, formals i informals, tots dos van insistir en la importància de deixar-se transformar per l'experiència de Lourdes. Sota el guiatge de la Mare de Déu, van convidar a descobrir en els malalts el «signe de la presència viva de Jesucrist entre nosaltres». «Ells ens ajuden a descobrir el sentit autèntic de la vida –va recordar convençut el cardenal Omella–. El contacte atent i amorós amb els malalts ens porta a una trobada profunda amb el Senyor. Els dies del pelegrinatge són un petit tast del que haurien de ser tots els dies de l'any». Envia