Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

4.000 nens cantaires d’arreu del món a casa nostra

Data: 5 / juliol / 2018
XLII Congrés Internacional de Pueri Cantores a Barcelona

Barcelona acollirà de l’11 al 15 de juliol aquest Congrés que aplegarà gairebé 4.000 nens cantaires d’arreu del món.

Pueri Cantores és un moviment coral present a 38 països del cinc continents i està format per més de 700 cors amb 40.000 cantaires. El moviment es va iniciar a París després de la Segona Guerra Mundial amb l’objectiu d’allunyar els infants de la tragèdia del conflicte bèl·lic que havia destruït mitja Europa.

A casa nostra, la Federació Catalana de Pueri Cantores agrupa 10 cors d’infants i joves que tenen com objectiu principal animar les celebracions litúrgiques amb el cant.

El Congrés Internacional de Pueri Cantores és una activitat de relleu. Es fa
aproximadament cada dos anys i cada tres edicions es celebra a Roma. En l'edició que comença la propera setmana a casa nostra se celebraran concerts en diferents esglésies i actes a punts emblemàtics, com la Sagrada Família o Montserrat. Dimecres 11 de juliol a les 19.30h es farà l’acte inaugural a la Plaça de l’Univers (Fira de Barcelona) amb un espectacle obert al públic de llum i aigua a la Font Màgica. Divendres 13 serà una jornada molt especial amb l’assaig de cants a Montserrat (obert al públic). El cap de setmana el punt neuràlgic del Congrés serà la Sagrada Família on dissabte 14 tindrà lloc un concert i diumenge 15 se celebrarà la missa de clausura.

El dijous, 12 de juliol, havent dinat, els cors es desplaçaran fora de Barcelona i al vespre oferiran concerts en ciutats i pobles de les quatre províncies catalanes. Serà el moment de màxima irradiació territorial de la trobada i el públic de tot Catalunya podrà gaudir d’actuacions de Cors de Nens Cantaires de primer nivell.

A la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat seran cinc poblacions les que acolliran diverses corals participants al Congrés i oferiran concerts d’entrada lliure a diverses esglésies:
• Catedral de St.Llorenç, a St.Feliu de Llobregat; concert a les 20.00h
• Parròquia Sta.Magdalena, d’Esplugues de Llobregat; concert a les 20.30h
• Parròquia de Sta. Maria, de Corbera de Llobregat; concert a les 20.00h
• Parròquia Sta. Maria, d’Olesa de Montserrat; concert a les 19.30h
• Basílica de Sta. Maria, de Vilafranca del Penedès; concert a les 20.30h Envia