Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Resseguint les petjades de Jesús

Data: 4 / juliol / 2018
Un grup de seminaristes de Catalunya, de viatge a Terra Santa

Del 20 al 28 de juny un grup de 20 seminaristes i preveres recentment ordenats de Catalunya van realitzar un pelegrinatge a Terra Santa, resseguint els llocs sants més emblemàtics de la Terra de Jesús, especialment el Cenacle i el Sant Sepulcre de Jerusalem, des d’on s’expandí l’Església missionera i que anomenem l’Església Mare de Jerusalem. Acompanyava el pelegrinatge Mn. Josep M. Turull, que està finalitzant el seu servei com a Rector del Seminari Conciliar, i feia de guia de totes les visites Mn. Ramon Sàrries, prevere i biblista d’Urgell. També acompanyaven el grup Mn. Joan Rodríguez, director espiritual del Seminari Conciliar, i Bàrbara Virgil, professora de llengua hebrea a la Facultat de Teologia.

Nou dies de recorregut per Natzaret, el llac de Tiberíades i la Galilea, des de les fonts del Jordà i fins a la Mar Morta, passant també pel Carmel i Haifa, per arribar finalment a Jericó, Betlem i Jerusalem. En diversos indrets, van estar allotjans a residències dels franciscans, que són els custodis dels Llocs Sants. En el grup hi havia tres seminaristes de Sant Feliu de Llobregat: Jordi Mondragon, Javier Ojeda i Mario Pardo, que va ser ordenat diaca el passat mes de febrer. Per a tots tres era la primera vegada que trepitjaven aquells llocs. A través de les seves impressions, participem una mica d’aquesta experiència tan especial.

Per al Mario, a banda de la profunda vivència espiritual que suposa el pelegrinatge en la terra de Jesús, i les celebracions als centres de culte de cada indret, ha estat també una ocasió de “trencar estereotips”: «A priori, t’imagines que trobaràs un entorn “de pessebre” i en canvi, és un impacte comprovar que vivim en un món globalitzat. La terra és aquella, la de Jesús; la ciutat vella de Jerusalem, sí, fa pensar en els carrerons que Ell va recórrer; però altres ciutats, s’assemblen al nostre entorn».
«La vida i el missatge de Crist ressona amb força, impacta, penetra, emociona i remou», diu el Jordi. «Quan passes pels llocs on Jesús va néixer, créixer, viure, predicar, patir, morir i ressuscitar, l'Evangeli sona d'una altra manera i la pregària es viu més intensament. Com a pas previ a l'ordenació, és una crida a evangelitzar, a transmetre amb força i fermesa la fe, amb senzillesa i humilitat».
Javier destaca tres moments en especial del pelegrinatge: «Nazaret, Betlem i Jerusalem. Que n’ha estat, d’emocionant, pregar al lloc on Maria va donar el seu fiat! Un altre regal, celebrar l’eucaristia allà on va néixer el Fill de Déu. I per acabar, no pot ser d’una altra manera, el Calvari i el Sant Sepulcre. Allà neix un sentiment d’agraïment i un desig de correspondre’l amb una vida lliurada a Déu i als germans. Sens dubte, aquests dies de gràcies m’han unit encara més a Aquell que ho es tot per a mi».

Certament, no estem cridats a ser cristians "a distància”, per tradició o educació, sinó per vivència. I a jutjar per les paraules dels nostres seminaristes, aquest ha estat un viatge dels que deixen petjada... Gràcies per compartir-ho! Envia