Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

«Us he trobat a faltar»

Data: 28 / juny / 2018
Reunió final de curs de preveres i diaques amb el bisbe Agustí

Dimarts 26 de juny va tenir lloc la reunió de final de curs dels preveres i diaques diocesans. Aquesta matinal ha estat marcada pel retrobament fraternal del bisbe Agustí amb els seus primers col·laboradors en el presbiteri. Aquesta ha estat pràcticament una de les primeres cites del bisbe de Sant Feliu amb un públic nombrós, al cap de gairebé dos mesos de convalescència després de l’auto transplantament de medul·la òssia que va realitzar a principis de maig.

En la seva intervenció inicial va compartir amb el clergat, molt nombrós, la vivència experimentada en aquest temps de malaltia. El fet d’haver de seguir unes certes mesures de aïllament per precaució vers la seva salut, li ha portat a una situació d’incomunicació forçada que li feia dir aproximadament amb aquestes paraules: Us he trobat a faltar, avui és una trobada guaridora. El que volia era comunicar-me amb altres, quan us he pogut saludar he entès el que significa estar incomunicat. No entenc aquelles persones que es queden aïllades voluntàriament. Perquè necessitem comunicar amb als altres? Senzillament per un tema de comunió, de reciprocitat.

Amb el marc d’aquesta crida a la comunió compartida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, es va recapitular el camí recorregut durant els darrers tres anys d’aplicació del Pla Pastoral “Jo sóc el cep i vosaltres les sarments” i també la Visita Pastoral als arxiprestats realitzada des de febrer 2017 a març 2018.

L’amplitud dels objectius proposats en aquest Pla Pastoral, organitzats en els tres eixos de les crides a l’autenticitat de vida, a l’evangelització i a la renovació d’estructures, malgrat la dispersió de focus d’interès a primera vista, ha permès la seva aplicació i concreció en harmonia amb la realitat pròpia de cada parròquia, arxiprestat, àmbit pastoral, etc.

Les pistes per al futur s’orienten vers una conclusió oberta d’aquest Pla Pastoral, que faci visible el final d’una etapa i al mateix temps permeti encara un temps de reflexió i aplicació d’allò iniciat o treballat en l’últim trienni.

El dinar va cloure la reunió, en el mateix clima de germanor i comunió eclesial en el qual es va desenvolupar tot el diàleg i l’intercanvi d’experiències i reflexions d’aquell matí. Envia