Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Un nou temple a Vilanova

Data: 18 / juny / 2018
S'ha iniciat el culte a la Capella de la Mare de Déu de la Mercè

Als barris nord de la ciutat de Vilanova i la Geltrú, és a dir La Collada i Fondo Somella, s’ha construït en el darrer any una capella, dedicada a la Mare de Déu de la Mercè. Aquest nou temple està vinculat a la Parròquia de Sant Joan Baptista i acollirà les celebracions de la comunitat cristiana present en aquests barris, que fins ara i des de va 12 anys es venien realitzant en el menjador d’una casa particular.

Ahir diumenge, 17 de juny, es va iniciar el culte en aquesta capella, amb la celebració d’una eucaristia a les 12h. Va resultar una celebració molt participada: 150 llocs per seure, 50 persones dretes i 40 més a l’exterior. 
Amb el rector de Sant Joan Baptista, Agustí Panyella, va concelebrar també Carles Muñiz, fill de Vilanova, amb la presència dels dos seminaristes que col·laboren pastoralment en la ciutat. Es va beneir la imatge de la Mare de Déu de la Mercè que dona nom a la capella i es va fer una ofrena floral a la Verge, a càrrec de les dones de l’Associació de Veïns, que van arribar en processó des del centre cívic del barri, precedides per uns tabals. La comunitat cristiana traspuava una gran joia en aquesta celebració, mentre espera amb il·lusió el dia de la dedicació del temple per part del bisbe Agustí Cortés, que tindrà lloc el proper 23 de setembre, vigília de la festa de la titular.

Aquest fet parla de la vitalitat de la comunitat cristiana de Vilanova que, en un nou territori dins del municipi, s’arrela i pren forma en una nova comunitat i que ara es visibilitza en un nou temple. Envia