Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

VÈRTEX: L’esplai multiplica

Data: 19 / abril / 2018
Vilafranca del Pendès s'omple de la vida i l'animació dels esplais del MCECC

Més de 4.000 infants, joves i monitors del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van aplegar a Vilafranca del Penedès els passats 14 i 15 d’abril amb l’objectiu de commemorar el 60è aniversari de l’inici de les activitats la Fundació. Ha estat una trobada única i multitudinària, sota l’eslògan ‘L’Esplai Multiplica!’.

La capital de l’Alt Penedès va esdevenir un gran espai de reflexió en el que es van compartir experiències, es va escoltar la paraula de Déu, es van transmetre valors i es va posar de manifest com l’esplai és una autèntica eina de transformació social, ja que multiplica a la persona, al grup i a la societat.

La trobada VÈRTEX, a més de la vessant educativa i de lleure, també ha tingut un component reivindicatiu amb la lectura d’un manifest elaborat amb la participació activa dels infants i joves. “A través de les activitats de lleure, als estius, o durant el curs, treballem competències i habilitats que ajuden a infants i joves a aprendre a ser, a fer i a conviure en el món” afirma un dels punts del manifest, que també expressa: “els esplais són una escola de vida on aprenem el respecte per la natura i el coneixement del país, el sentiment de pertinença un grup i la voluntat de transformar i millorar el nostre entorn”.

La trobada s’ha celebrat a Vilafranca del Penedès perquè és el lloc on es van organitzar les primeres colònies després de la Guerra Civil. La zona també es pionera en l’edificació de la primera casa de colònies de Catalunya, la Casa de Colònies Penyafort (Pontons). Les activitats d’estiu que es van organitzar a la casa de colònies van ser el germen d’alguns centres d’esplai de Vilafranca, com el Grup Esplai Parroquial (GEP). El GEP és un dels 200 centres d’esplai federats al MCECC de la Fundació Pere Tarrés que acull en total 199 esplais, més de 21.000 infants, adolescents i joves, i més de 3.700 monitors. Envia

Matí de cloenda de VÈRTEX

Album de fotos de la Fundació Pere Tarrés sobre VERTEX [+]