Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Trobada del clergat de Sant Feliu

Data: 16 / maig / 2012
Una reflexió sobre l'acompanyament als laics de les parròquies feta per Mn. Josep Maria Romaguera a Vilafranca (8/5) i Pallejà (15/6)

En dues convocatòries (una per a la vicaria del Penedès-Anoia-Garraf, l'altra per a la vicaria del Llobregat), Mn. Josep Maria Romaguera va oferir una reflexió sobre l'acompanyament dels laics de les parròquies des de la seva experiència parroquial i d'acompanyament de joves.

A partir de l'experiència de Pau («no tinguis por, jo sóc amb tu» Ac 18,10) va fer una reflexió sobre la missió de tots els batejats, i la necessitat de ser acompanyats en aquesta missió. 

Per això va desglossar una sèrie de criteris i conviccions que passen per la sol·licitud envers totes les persones -les més properes i les més allunyades-, el respecte al moment que viu cada persona i a la seva llibertat, l'ajut en el discerniment de la missió de cada un, la consciència que qui acompanya realment és Déu a través de les persones, i que també els preveres necessiten ser acompanyats en la seva missió.

Això demana un cert mètode -actituds, va puntualitzar- per a fer aquest acompanyament. La proximitat amb les persones, la senzillesa i honestedat, saber preparar i revisar les activitats periòdicament, ser agraïts per l'aportació de cada persona, saber escoltar i plantejar preguntes, saber contemplar l'obra de Déu en cada persona són algunes de les actituds fonamentals per a fer un acompanyament eclesial i evangèlic.

En el temps de diàleg van sorgir les dificultats i reptes que planteja aquest acompanyament i va ser un espai per a compartir aquesta experiència entre tots els presents.

Com en totes les trobades periòdiques del clergat, també hi va haver un espai d'informacions diverses i es va acabar amb el dinar.  Envia

Mn. Josep Maria Romaguera