Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Setmana de pregària per la unitat dels cristians

Data: 17 / gener / 2018
Del 18 al 25 de gener

“La vostra dreta, Senyor, és forta i gloriosa” (Ex 15, 6), és el lema d’enguany per aquesta setmana de marcat accent ecumènic que transcorre entre el 18 i el 25 de gener, és a dir, entre les festivitats de la confessió de sant Pere i la conversió de sant Pau. En l’hemisferi sud del planeta el mes de gener és de vacances, per això, les esglésies d’aquests països troben altres ocasions per celebrar-la, per exemple entorn la Pentecosta, una data també molt simbòlica per a la unitat.

Per preparar aquesta setmana de pregària, els associats ecumènics d’una regió particular són convidats cada any a elaborar uns materials de base sobre un tema bíblic. Per aquest 2018, la primera redacció dels textos ha estat confiada a un grup ecumènic d’homes i dones designat per la Conferència Episcopal de les Antilles i la Conferència de les Esglésies del Carib. Posteriorment, els textos, les reflexions i les pregàries preparades per aquest grup, han estat presentats a un Comitè internacional del Pontifici Consell per a la promoció de la unitat cristiana i el Consell Mundial de les Esglésies.
Almenys un cop a l’any tots els cristians són convidats a evocar la pregària de Jesús “Pare, que tots siguin u, (...) perquè el món cregui (cf. Jn 17,21) i per això, arreu del món s’organitzen celebracions, pregàries, cultes ecumènics especials.

Pregària ecumènica a la Catedral de Sant Llorenç.
Divendres 19 de gener, a les 19h, tindrà lloc un acte de pregària a la catedral de Sant Feliu de Llobregat, presidida pel bisbe Agustí Cortés, amb representants de diferents confessions cristianes: la pastora Marta López Ballalta, Delegada de l’Església Evangèlica de Catalunya; el pastor Miquel García, de l’església evangèlica de Sant Feliu de Llobregat; el Sr. Lluís Brull, evangèlic, coordinador del Grup Bíblic Ecumènic de la parròquia de Sant Pere de Gavà; el Rev. P. Constantin Toader, prevere de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Romania; un representant de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia.

Neix el Butlletí Ecumènic.
Aquesta publicació és promoguda i gestionada pel Grup Estable de Diàleg i Consell Ecumènic. Aquest grup, format per evangèlics i catòlics, va néixer a Vilafranca del Penedès a l’abril de 2016, amb l’objectiu de ser un petit referent de diàleg entre les diferents confessions cristianes i amb el desig de projectar-se en l’àmbit de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, comptant per tant amb el recolzament de la Delegació d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Es tracta d’un Butlletí digital, que es pot consultar a la plataforma issuu: https://issuu.com/grupdedialegiconsellecumenic Envia