Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Jornada Mundial dels Pobres

Data: 15 / novembre / 2017
Diumenge 19 de novembre

El proper diumenge, l'anterior a la celebració de Crist Rei, la Església celebra la I Jornada Mundial dels Pobres, d'acord amb una invitació que el papa Francesc adreça a tot el Poble de Déu, així com a tots els homes i dones de bona voluntat, perquè escoltin el crit d'ajuda dels pobres.

Aquesta Jornada, que se celebra amb el lema «No estimem amb frases i paraules, sinó amb obres i de veritat» (1Jn 3,18), neix fa un any. El 13 de novembre es tancaven a tot el món les Portes de la Misericòrdia i en la Basílica de Sant Pere el Sant Pare celebrava el Jubileu dedicat a totes les persones marginades. De manera espontània, en finalitzar l'homilia, el papa Francisco manifesta el seu desig: "voldria que avui fos la «Jornada dels pobres»".

"Precisament avui, quan parlem d'exclusió, vénen ràpid a la ment persones concretes; no coses inútils, sinó persones valuoses. La persona humana, col·locada per Déu a la cimera de la creació, és sovint descartada, perquè es prefereixen les coses que passen. I això és inacceptable, perquè l'home és el bé més valuós als ulls de Déu. I és greu que ens acostumem a aquest tipus de descart; és per preocupar-se, quan s'adorm la consciència i no es presta atenció al germà que pateix al costat de nosaltres o als greus problemes del món ... Avui, a les catedrals i santuaris de tot el món, es tanquen les Portes de la Misericòrdia. Demanem la gràcia de no apartar els ulls de Déu que ens mira i del proïsme que ens qüestiona ... especialment al germà oblidat i exclòs, a l'Llàtzer que jeu davant de la nostra porta. Cap a allí es dirigeix la lent de l'Església. ... A la llum d'aquestes reflexions, voldria que avui fos la «Jornada dels pobres»".
(Papa Francisco 13 de novembre de 2016) Envia
-
-
-
-