Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Els bisbes de Catalunya després de l'1 d'octubre

Data: 3 / octubre / 2017
A través de twitter, alguns bisbes de la Tarraconense, han expressat la seva paraula

Després dels esdeveniments de l’1 d’octubre a Catalunya el bisbe Agustí va fer servir el canal del twitter institucional del Bisbat de Sant Feliu per transmetre la seva paraula. Ho va fer amb dos tuits del 2 d’octubre en els quals deia:

"Compartim el sofriment del nostre poble. La crisi social present és el fracàs de tots el intents de negociació” (1/2)
"Creiem que encara és possible una sortida democràtica i pacífica” (2/2)

Altres bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense han fet servir el mateix sistema de comunicació per expressar les seves impressions. El primer va ser l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, que deia al seu compte personal:

  • La situació de violència que es viu avui a Catalunya és deplorable. Cal que s'aturi ja la violència i els enfrontaments. J. Pujol 
  • S’ha de trobar una sortida pacífica i democràtica. Encomanem-ho al Déu de la pau. Jaume Pujol, arquebisbe, president de la CETarraconense 

I de manera molt similar, el cardenal Omella, a través del twitter institucional de l’Arquebisbat de Barcelona opinava:

  • "La situació de violència que es viu avui a Catalunya és deplorable. Cal trobar una sortida pacífica i democràtica." (1/2) 
  • "Encomanem-nos al Déu de la pau." (2/2) 

Josep Àngel Saiz, bisbe de Terrassa, va fer la següent petició al seu twitter personal:

  • Demanem un diàleg responsable i assenyat sense interessos partidistes, cercant la justicia i la veritat, el bé comú i la pau social 

I el bisbe de Girona, Francesc Pardo, també al seu twitter, va expressar-se així:

  • Cal condemnar la violència que sofreix el poble de Catalunya. La resistència no ès venç amb violència, sinó amb un diàleg sincer i pacífic. 

En canvi, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, al web del Bisbat de Solsona, el dia 2 va penjar una nota en la qual “s’adreçava a tots els fidels de la diòcesi i a tots els ciutadans que resideixen als pobles, viles i ciutats dins dels límits d’aquesta demarcació eclesiástica”, per manifestar la seva opinió sobre la jornada del dia anterior.

El Bisbat de Lleida  ha publicat al seu web una nota, que han fet circular també per twitter, en la qual expressen preocupació pels esdeveniments viscuts recentment, reiteren allò dit pels bisbes de la Tarraconense en el comunicat del 20 de setembre, manifesten el suport a les víctimes del dia 1 d’octubre i condemnen tota mena de violència.

Romà Casanova, bisbe de Vic, s'ha adreçat als fidels de la seva diòcesi amb una carta del 3 d'octubre que titula Un nou futur és possible: siguem artesans de pau, difosa a través del web del bisbat.  

Per altra part, els monestirs catalans, a través d’un comunicat dels abats de Poblet i Montserrat, les abadesses de Sant Benet de Montserrat, de Sant Pere de les Puel·les i de Vallbona de les Monges, de les priores de Sant Daniel i de Valldonzella, i del prior de Solius, han condemanat la violència, tot demanant un diàleg sincer i pacífic. Envia