Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Corpus Christi

Data: 19 / juny / 2017
La festa del Cos i la Sang de Crist, llueix amb les processons, les catifes de flors i lou com balla

Un any més la solemnitat d’aquesta celebració que recorda la presencia de Jesús a l’Eucaristia, ha titllat de color la vida de pobles i viles de la diòcesi.

A la Catedral de Sant Llorenç, la missa de les 19h va ser presidida pel bisbe Agustí i posteriorment es va realitzar la processó, pels carrers del voltant del temple i la plaça de la vila, on s’havia confeccionat una catifa de flors, en col·laboració amb l’Associació Calaix de Sastre. Des de dijous 15, al petit pati del passatge del Penedès, al costat de la catedral, es podía veure l’ou com balla a la font, decorada pels Amics de les Roses.

A Sitges s’han confeccionat 33 catifes, per on va circular la processó amb el Santíssim al vespre d’ahir, diumenge 18 de juny, després de la missa de 19h a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Moltes altres poblacions, com ara Castelldefels, Abrera, Sant Sadurní… també s’han realitzat processons, on normalment els nens i nenes que han fet la primera comunió en aquests mesos tenen un protagonisme important.

L’exemple d’estimació fins a donar la vida que Jesús va fer palès també a través de la institució de l’eucaristia, és a dir, el seu Cos i la seva Sang lliurats per nosaltres, es relaciona directament amb la dimensió caritativa de la vida cristiana, i per això, se celebra també el Dia de la Caritat, amb una campanya de sensibilització de Càritas Diocesana, sota el lema “Cridats a ser comunitat” i amb la col·lecta especial destinada a aquesta institució.

  Envia

Sant Feliu de Llobregat

Sitges