Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Omella, cardenal

Data: 22 / maig / 2017
Ahir diumenge ho va fer públic el papa Francesc

El papa Francesc, després del la pregària del Regina Coeli, va fer públic ahir diumenge 21 de maig que crearà cinc nous cardenals, entre els quals hi ha l’actual arquebisbe metropolità de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, Vicepresident de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i membre del Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola (CET).

«Desitjo anunciar que el proper dimecres 28 de juny celebraré un consistori per nomenar cinc nous cardenals: la seva procedència de diverses parts del món manifesta la catolicitat de l’Església difosa en tota la terra i l’assignació d’un títol o diaconia d’una parròquia testimonia la pertinença de la diòcesi de Roma, que presideix»

Els bisbes de Catalunya feliciten el nou cardenal i l’encomanen a Déu perquè l’ajudi i sostingui en aquesta nova missió al servei de l’Església, mentre donen gràcies al Sant Pare per aquesta renovada confiança envers l’arxidiòcesi de Barcelona i envers Catalunya.

El bisbe Agustí Cortés també li ha fet arribar la seva congratulació, en to proper i fratern,  en la qual li expressa el seu convenciment que "serà un bé per a la nostra Església" i li aseugra la seva "pregària davant del Bon Pastor".  Envia

L'arquebisbe Joan Josep i el bisbe Agustí, durant una reunió de bisbes de la Província Eclesiàstica de Barcelona

Reportatge del Centre Televisiu Vaticà