Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Recés dels seminaristes a Montserrat

Data: 3 / gener / 2017
Una jornada espiritual, fraternal i cultural

Com és ja tradició, els seminaristes de Sant Feliu de Llobregat i Barcelona han iniciat el nou any amb un pelegrinatge-recés al santuari del Montserrat. Ahir dilluns dia 2 es van aplegar, juntament amb els seus formadors, al voltant de la Mare de Déu per passar un dia de convivència i oració acollits per la comunitat benedictina.

El prior del monestir, el P. Ignasi Fossas, va ser l'encarregat de dirigir el recés i oferir algunes pautes per envigorir tant la pregària comunitària com la personal. "La pregària, que és adoració a Déu, és allò que més ens defineix com a cristians", va afirmar el monjo benedictí, "la pregària informa, vivifica, orienta, alimenta i expressa la vida espiritual". El P. Fossas va convidar també els seminaristes i els seus formadors a "entrar en la pregària, com en la litúrgia, per la porta estreta de la fe". Perquè a pregar, va acabar dient, només s'aprèn pregant.

Juntament amb la dimensió espiritual, la jornada va comptar amb espais de fraternitat i enriquiment cultural, com ara la visita a l'exposició-homenatge al bisbe Torras i Bages que la comunitat benedictina ha organitzat en la seva biblioteca.

La trobada, que es va iniciar molt d'hora amb el rés de l'ofici i laudes al cambril de la Mare de Déu, es va tancar a la basílica, als peus de la Moreneta, amb la pregària comunitària del Rosari i de vespres. Envia