Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Ha mort Mons. Jaume Camprodon

Data: 27 / desembre / 2016
El bisbe emèrit de Girona va ser titular durant 28 anys

La delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona ha fet publica aquesta nota: 

 “COMUNICAT DEL BISBE DE GIRONA AMB MOTIU DE LA MORT DE MONS. JAUME CAMPRODON I ROVIRA, BISBE EMÈRIT

El bisbe Francesc, el bisbe emèrit Carles i el Consell Episcopal us comuniquem amb dolor i confortats amb l'esperança en la Resurrecció, que ahir, dia 26 de desembre, festa de Sant Esteve, a les 10 de la nit, el bisbe emèrit Jaume Camprodon ens ha deixat per anar a la casa del Pare. Ell ha estat el nostre bisbe de Girona des de l'any 1973 a l'any 2001, quan li fou acceptada la renúncia.

Les seves últimes voluntats, decidides des fa temps, han estat que el seu cos sigui lliurat a la ciència. Era conscient que des del primer infart que va tenir, fa anys, la medicina havia fet molt per ell i, com a agraïment, volia fer la donació del seu cos per poder ajudar a la investigació de totes les malalties. Immediatament després de la seva mort, en compliment d'aquestes darreres voluntats, s'han realitzat les gestions oportunes per fer-les efectives.

Celebrarem la Missa exequial a la Catedral de Girona el dijous 29 de desembre de 2016 a les 11 del matí. Hi pregarem per ell i donarem gràcies a Déu per la seva vida i el seu ministeri de prevere i de bisbe. Agraïm a les Germanetes dels Pobres de Girona l'acolliment i la cura que han tingut del bisbe Jaume els darrers anys, fins al moment de la seva mort, i també la presència continuada dels seus familiars i de l'equip mèdic.

Encomano a tots els preveres que ofereixin per ell l'Eucaristia i el tinguin molt present en la pregària del fidels, quan ho creguin més adient. També demano a tots els fidels que preguin pel qui fou pastor fidel i entregat d'aquesta Diòcesi de Girona durant 28 anys, tot agraint el seu ministeri.

Que descansi en pau.

+ Francesc, bisbe de Girona

Girona, 27 de desembre de 2016” Envia


Personalitats del món polític, eclesial i cultural valoren la figura del bisbe Jaume Camprodon