Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Imposició del pal·li a Mons. Joan Josep Omella

Data: 1 / desembre / 2016
Com a arquebisbe metropolità de la Província Eclesiàstica de Barcelona

El proper dissabte 3 de desembre, a les 11.30h, a la Catedral Metropolitana de Barcelona, li serà imposat el pal·li a Mons. Joan Josep Omella, per a l’exercici del seu ministeri d’arquebisbe metropolità. Serà una ocasió de celebració i d’acció de gràcies per a tota la comunitat cristiana de les tres diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, que conformen la Província Eclesiàstica de Barcelona.
De fet, la imposició del pal·li es realitzarà en el marc de la missa presidida pel nunci Mons. Renzo Fratini, i concelebrada pels altres bisbes de la Província, juntament amb els preveres i diaques i participada per tot el Poble de Déu.

El pal·li és un ornament que porten els arquebisbers metropolitans a les espatlles i al coll. És de tela blanca, teixit amb llana, amb creus de seda negra. Recorda el simbolisme de l’anyell a les espatlles de Jesús, el Bon Pastor, per significar el rol de l’arquebisbe per als seus feligresos i per als bisbes sufraganis de la seva província (clicant aquí podreu tenir una informació més completa).

El papa Francesc ha disposat que el pal·li pugui ser imposat a les pròpies esglésies locals, i no només a Roma, com es venia fent, com a signe de sinodalitat i participació. Envia
Notícia d'Església Barcelona