Ús de cookies
Aquesta web fa servir cookies. Si continua navegant, entendrem que les accepta.
Pots obtenir més informació aquí.

ACCEPTAR

Noticies

 

Octubre, mes missioner

Data: 3 / octubre / 2016
2016, 90 anys del DOMUND

El Diumenge Mundial de les Missions, DOMUND, se celebra anualment a tot el món el penúltim diumenge d’octubre, amb la finalitat de recordar, resar, homenatjar i ajudar a l'activitat missionera de l'Església Catòlica.

Des que el 1926 el Papa Pius XI instaurés aquesta Jornada Mundial de les Missions, el DOMUND -acrònim de diumenge mundial- ha acompanyat la societat, convertint el mes d'octubre en el mes missioner per excel·lència. Obres Missionals Pontifícies (OMP), institució pionera en l'ús dels mitjans de comunicació de l'època, ha amarat de Missió la societat, i ha fomentat la necessitat de conèixer i ajudar el treball dels missioners.

Coincidint amb el 90è aniversari del DOMUND, Tarragona ha estat escollida com a ciutat que visibilitzar l’activitat missionera de l’Església, enguany sota el lema “Surt de la teva terra”. Són diversos els actes que s’han organitzat per a donar a conèixer la tasca dels missioners enviats arreu del món per les seves esglésies locals. Concretament, del 3 al 12 d’octubre estarà oberta al centre El Seminari-Centre Tarraconense l’exposició “El DOMUND al descobert”. Conferències, exposicions, vetlles de pregària o espais d’intercanvi d’experiències seran alguns dels actes programats per aquests dies, amb participació de les diverses delegacions de missions de les diòcesis catalanes. Per exemple, dilluns 10 d’octubre, la jornada es dedicarà a compartir la tasca dels missioners nascuts a Catalunya que han estat enviats per les seves esglésies particulars.

Segons el director de les Obres Missionals Pontifícies a Espanya, D. Anastasio Gil, és important ressenyar el treball ocult, silenciós i gens cridaner que fan els missioners i missioneres al servei dels més pobres. Envia


-
-